Ezine.bg»Избрани Колекции»Оризов Грис
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Щом поомекнат се слага и оризовият грис. Долива се млякото и се бърка старателно и непрестанно, тъй като има опасност да загори....

Водата се оставя да заври и след това в нея се изсипва грисът заедно със зехтина. Бърка се енергично, за да не загори....

Бъркайте, докато захарта се разтвори и прибавете гриса, отново при непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема....

В съд върху котлона слагаме прясното мляко със захарта да заври, добавяме гриса. Разбъркваме, докато кремът се сгъсти....

Разтопяваме маргарина в подходящ съд и към него прибавяме гриса, пържим докато стане тъмно златисто, прибавяме водата и продължаваме да разбъркваме...

Поръсвайте всяка кора с разтопена мазнина, а през две кори слагайте от гриса. През четири кори поръсвайте с ореховите ядки....

2
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 10
53
42
32
23
10
Дай твоята оценка: