Ezine.bg»Избрани Колекции»Дреболии от Дивеч
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Почистените дреболии от дивеч сложете да се варят, като отпенвате. След като се сварят, прецедете бульона и накълцайте дреболиите....

Месото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът...

Морковите се обелват и без да се режат, се задушават във виното. Охлаждат се. Заешкото месо се поръсва със сол и черен пипер и се запържва в олиото...

Дивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....

Мармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава...

Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона...

Добавете дреболиите, ориза и ситно нарязания джоджен. Оставете да ври, докато оризът стане готов....

Измитите и нарязани на малки парчета дреболии изпържваме заедно със ситно нарязания лук в сгорещено масло....

Месото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук.
В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания...

Запържваме маслото с брашното, доливаме водата и сметаната и готвим с бъркане до получаването на гъст сос.
Овкусяваме със сол и черен пипер....

Месото се начуква предварително и се намазва с приготвената суха марината за дивеч.
Престоява 24 часа на студено....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: