Ezine.bg»Избрани Колекции»Дива Патица с Червено Вино
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

1

В дълбока тенджера сгорещяваме олиото и в него запържваме наситненото месо, прибавяме рендосаните лук и моркови и разбъркваме.
Намаляваме котлона...

Посолява се, залива се с малко вода и виното. По време на печенето патицата се облива с течността....

1

Поръсете ги със захарта и сипете виното. Добавете ванилията. Покрийте и и охладете за 1 ден в хладилник....

Виното се излива в дълбок съд. Прибавят се ситно настърганите кори от лимон и портокалова кора, канелата, карамфила и захарта....

Подготвеното пилешко месо се залива с приготвената марината с червено вино и престоява 24 часа, като е хубаво на всеки 6 часа да се обръща....

Поливаме със сиропа пошираните круши с червено вино и ги сервираме.
Да ви е сладко!...

Настържете лука и го сварете във виното заедно със сол и черен пипер. Варете докато лукът омекне и течността понамалее....

Запържваме за кратко и посоляваме, прибавяме виното и доливаме бульона, като бъркаме непрекъснато, докато оризът поеме течността, но без да се развари...
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 10
53
43
31
23
10
Дай твоята оценка: