Ezine.bg»Избрани Колекции»Език в Гювече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Гювеч от език със зеленчуци - голяма вкусотия!
Сваряваме езика в подсолена вода с част от лука, моркова, целината и пащърнака....

Сипете езика при тях, щом омекнат.
Всичко се разпределя в гювечета и се слагат с капачетата да се пекат за 30-40 минути в загряна фурна....

Езикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и бахар.
След като уври още топъл се бели....

Така обработен, свинският език може да се прибере в хладилник или фризер.
За печен свински език поставяме парченцата в тавичка....

Езикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и оцет....

Изчистете и измийте телешкия език и го сложете да се свари заедно с едро нарязаните зеленчуци. Обелете телешкия език и го нарежете на филии....

1

2
Рейтинг
5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: