Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Готви Гъска
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гъска с ябълки
Печете около 3 часа в умерено загрята фурна, като от време на време отстранявайте отделилата се мазнина....
Печена гъска с плънка
Измитата и подсушена гъска посоляваме и поръсваме с черен пипер и сух пелин отвън и отвътре и пълним с получената плънка, зашиваме я....
Гъска с прясно зеле
Почистете гъската, измийте и я подсушете. Нарежете я на порции. Запържете месото в гореща мас от всички страни....
Гъска с кисели краставички
Задушаваме гъската около 25-30 минути. Охлаждаме тенджерата, отваряме капака и добавяме ситно нарязаните кисели краставички....
Печена гъска с мед
Гъската трябва да се готви в продължение на 45 минути на първата решетка, най-ниско на фурната....
Гъска с печени ябълки на фурна
Малко преди да извадите готовата гъска, сложете в тавата почистените от сърцевината едри ябълки и ги запечете....
Пълнена гъска с кайма и стафиди
Печете гъската, като я обръщате, за да се зачерви равномерно от всички страни. Ако е необходимо поливайте с малко вино, за да не прегори....
Печена гъска с кестени и ябълки
Добре почистената гъска се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Зелето се нарязва на ситно, чесънът се наситнява....
Гъска по селски с гречка
Почистваме и измиваме месото, нарязваме го на порции и ги слагаме в глинен съд.
Наливаме малко вода и варим до полуготовност. Посоляваме, поръсваме...
Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребра
Извадете и нарежете на порции готовата пълнена гъска. Всяка порция се слага върху киселото зеле, отстрани се разпределя от плънката....
Пълнена гъска
Щом гъската се опече, добавете предварително сварените кестени и картофи и доопечете до приятен загар....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: