Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Готви Гъска
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Печете около 3 часа в умерено загрята фурна, като от време на време отстранявайте отделилата се мазнина....

Почистете гъската, измийте и я подсушете. Нарежете я на порции. Запържете месото в гореща мас от всички страни....

Щом месото се "запечата" от всички страни добавяме ситно нарязания лук и запържваме до златисто....

Гъската трябва да се готви в продължение на 45 минути на първата решетка, най-ниско на фурната....

Измитата и подсушена гъска посоляваме и поръсваме с черен пипер и сух пелин отвън и отвътре и пълним с получената плънка, зашиваме я....

Добре почистената гъска се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Зелето се нарязва на ситно, чесънът се наситнява....

Печете гъската, като я обръщате, за да се зачерви равномерно от всички страни. Ако е необходимо поливайте с малко вино, за да не прегори....

Когато птицата леко се зачерви, намалете фурната почти до минимум и я допечете, като я поливате със соса от печенето (ако сосът е малко, долейте няколко...

Почистваме и измиваме месото, нарязваме го на порции и ги слагаме в глинен съд.
Наливаме малко вода и варим до полуготовност. Посоляваме, поръсваме...

Извадете и нарежете на порции готовата пълнена гъска. Всяка порция се слага върху киселото зеле, отстрани се разпределя от плънката....

Пилафът с гъска се подправя с черен пипер, сол и др. подправки по желание. Поднася се с лимон....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: