Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Готви Джолан
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

2

За този апетитен печен джолан месото се измива и подсушава и с помощта на остър нож се правят спираловидни разрези по кожата на джолана....

Когато се затопли фурната, увеличете до 160-180 градуса и печете три часа.
Махнете капака и допечете....

Месото от джолана се нарязва на средно големи парчета, овкусява се със сол, черен, червен и кайенски пипер....

Бульонът се пасира и с него се полива свинският джолан на всеки петнайсет минути....

Натриваме свинските джолани със смес от сол, черен пипер, червен пипер и малко олио....

Щом забележите, че джоланът започне да се отделя от костта, свалете от котлона и оставете настрани за 15-20 мин....

В купичка поставяме всички сухи подправки и обтриваме джолана добре.
На самия джолан правим прорези, в които слагаме скилидките чесън....

Проверете готовността и извадете печеното телешко джоланче от фурната. Ще забележите, че месото се е свило, оставяйки костта непокрита....

Джоланът се измива хубаво и слага в тенджера. В нея се наливат вода и 250 мл. бира.
Прибавят се нарязани на едро лук, моркови и целина....

Джоланът се намазва с олио и се поръсва от всички страни с червен пипер....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 10
53
44
32
21
10
Дай твоята оценка: