Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Пастърма от Сърна
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се Прави Пастърма от Сърна

Как се Прави Пастърма от Сърна

Открий всички 12 подбрани съвети относно как се прави пастърма от сърна в Ezine.bg.
Пастърма от СърнаПастърма от Сърна
Месото се измива и подсушава много добре. Реже се на големи парчета. Те се осоляват щедро и се прибират в хладилник за 24 часа....
ПастърмаПастърма
31
След 1 денонощие се освобождава и се намазва обилно от двете страни (по възможност с четка) със специална подправка за пастърма, приготвена от 3 пълни...
Пуешка пастърмаПуешка пастърма
Оставете пуешката пастърма да изсъхне за около седмица....
Свинска пастърмаСвинска пастърма
7
След пресоването пастърмата се намазва с гъста каша, приготвена от равни количества червен и черен пипер, разредени с 1—2 чаени лъжички студена вода...
Домашна пастърмаДомашна пастърма
После се завива в алуминиево фолио и съхраняваме в хладилника или във фризера. Нарязва се готовата пастърма тънко на филии....
Говежда пастърмаГовежда пастърма
Закачаме пастърмата на студено място и оставяме да се изсушава....
Домашна телешка пастърмаДомашна телешка пастърма
С нейна помощта те се окачат после на студено и проветриво място. Телешката пастърма е готова, когато промени цвета си....
Домашна овнешка пастърмаДомашна овнешка пастърма
Така процедираме до покриване на домашната пастърма с подправки....
Домашна агнешка пастърмаДомашна агнешка пастърма
Готовото месо закачаме на високо и студено място и сушим домашната пастърма до готовност....
Пастърма от еленско месоПастърма от еленско месо
1
Отцедете месото, подсушете го с кърпа и го окачете да се опушва 3-4 дена. Притиснете опушената пастърма между 2 дъски с тежест....
Пастърма от свинско кареПастърма от свинско каре
1
След това изсушете свинската пастърма в тъмно и проветриво помещение....
Стара рецепта за пастърмаСтара рецепта за пастърма
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за вкусна пуешка пастърма или пастърмата от свински бут....

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: