Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Пастърма от Сърна
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пастърма от Сърна
Месото се измива и подсушава много добре. Реже се на големи парчета. Те се осоляват щедро и се прибират в хладилник за 24 часа....
ПастърмаСлед 1 денонощие се освобождава и се намазва обилно от двете страни (по възможност с четка) със специална подправка за пастърма, приготвена от 3 пълни...
31
Свинска пастърмаСлед пресоването пастърмата се намазва с гъста каша, приготвена от равни количества червен и черен пипер, разредени с 1—2 чаени лъжички студена вода...
7
Домашна пастърма
После се завива в алуминиево фолио и съхраняваме в хладилника или във фризера. Нарязва се готовата пастърма тънко на филии....
Домашна телешка пастърма
С нейна помощта те се окачат после на студено и проветриво място. Телешката пастърма е готова, когато промени цвета си....
Домашна агнешка пастърма
Готовото месо закачаме на високо и студено място и сушим домашната пастърма до готовност....
Пастърма от еленско месоОтцедете месото, подсушете го с кърпа и го окачете да се опушва 3-4 дена. Притиснете опушената пастърма между 2 дъски с тежест....
1
Стара рецепта за пастърма
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за вкусна пуешка пастърма или пастърмата от свински бут....
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: