Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Пастърма от Сърна
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пастърма от Сърна
Месото се измива и подсушава много добре. Реже се на големи парчета. Те се осоляват щедро и се прибират в хладилник за 24 часа....
ПастърмаСлед 1 денонощие се освобождава и се намазва обилно от двете страни (по възможност с четка) със специална подправка за пастърма, приготвена от 3 пълни...
30
Свинска пастърмаСлед пресоването пастърмата се намазва с гъста каша, приготвена от равни количества червен и черен пипер, разредени с 1—2 чаени лъжички студена вода...
7
Домашна пастърма
После се завива в алуминиево фолио и съхраняваме в хладилника или във фризера. Нарязва се готовата пастърма тънко на филии....
Домашна агнешка пастърма
Готовото месо закачаме на високо и студено място и сушим домашната пастърма до готовност....
Домашна телешка пастърма
С нейна помощта те се окачат после на студено и проветриво място. Телешката пастърма е готова, когато промени цвета си....
Пастърма от диво прасе
След около два месеца сушене пастърмата е готова.
Пастърмата от диво прасе е много вкусна....
Пастърма от свински бут
Закачете свинската пастърма на студено и проветриво място.
След около 9 дни ще е готова за консумация....
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: