Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Пастърма от Телешко Месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се Прави Пастърма от Телешко Месо

Как се Прави Пастърма от Телешко Месо

Открий всички 12 подбрани съвети за как се прави пастърма от телешко месо в Ezine.bg.
Пастърма от еленско месоПастърма от еленско месо
1
Отцедете месото, подсушете го с кърпа и го окачете да се опушва 3-4 дена. Притиснете опушената пастърма между 2 дъски с тежест....
ПастърмаПастърма
31
Изцеденото вече телешко се поставя между две дъски и се пристяга здраво с широк, стегнат ластик....
Свинска пастърмаСвинска пастърма
7
След това отново се суши около 1 месец....
Домашна пастърмаДомашна пастърма
Месото за домашната пастърма се нарязва на парчета, с дебелина около 15 см....
Говежда пастърмаГовежда пастърма
Закачаме пастърмата на студено място и оставяме да се изсушава....
Пуешка пастърмаПуешка пастърма
Сложете отново сол, така че то да не се вижда. Оставете в хладилника за 24 часа. Извадете, отстранете солта и измийте месото....
Пастърма от СърнаПастърма от Сърна
Месото се измива и подсушава много добре. Реже се на големи парчета. Те се осоляват щедро и се прибират в хладилник за 24 часа....
Домашна телешка пастърмаДомашна телешка пастърма
Месото се почиства от ципите. Нарязва се на парчета, дебели между 5-7 сантиметра....
Домашна агнешка пастърмаДомашна агнешка пастърма
Готовото месо закачаме на високо и студено място и сушим домашната пастърма до готовност....
Домашна овнешка пастърмаДомашна овнешка пастърма
Готовото месо овалваме хубаво от всички страни. Така процедираме до покриване на домашната пастърма с подправки....
Бабини съвети за направата на пастърмаБабини съвети за направата на пастърма
Ето как можете лесно да си направите свинска пастърма, но ви препоръчваме да се снабдите със свински бут от домашно отглеждано прасе....
Пастърма от диво прасеПастърма от диво прасе
В тази рецепта е използвана плешка от диво прасе. Парчето месо се заравя в посоченото количество морска сол....

Рейтинг

3.4
Общо гласували: 9
52
43
31
23
10
Дай твоята оценка: