Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Пастърма от Телешко Месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

1

31

Сложете отново сол, така че то да не се вижда. Оставете в хладилника за 24 часа. Извадете, отстранете солта и измийте месото....

После се завива в алуминиево фолио и съхраняваме в хладилника или във фризера. Нарязва се готовата пастърма тънко на филии....

Готовото месо овалваме хубаво от всички страни. Така процедираме до покриване на домашната пастърма с подправки....

Готовото месо закачаме на високо и студено място и сушим домашната пастърма до готовност....

Месото се измива и подсушава много добре. Реже се на големи парчета. Те се осоляват щедро и се прибират в хладилник за 24 часа....

Месото се почиства от ципите. Нарязва се на парчета, дебели между 5-7 сантиметра....

Ето как можете лесно да си направите свинска пастърма, но ви препоръчваме да се снабдите със свински бут от домашно отглеждано прасе....

1
Рейтинг
3.4
Общо гласували: 9
52
43
31
23
10
Дай твоята оценка: