Ezine.bg»Избрани Колекции»Приготвяне на Домашна Сланина
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Оставете съда на хладно място и след 20 дни ще се радвате на готова за консумация традиционна домашна сланина....

Разбиваме яйцата и с тях заливаме сланината. Пържим до побеляване на белтъка.
Приготвяме сос от счуканият чесън и оцета....

2

Запържете нарязаната на лентички сланина в олиото в по-гоялм тиган. Извадете месото от съда и в мазнината задушете доматите....

Нарежете сланината на тънко и я запържете в сгорещеното олио до зачервяване....

Нарежете сланината на тънки ивици и я запържете в силно сгорещената мазнина до хрупкавост....

Сгорещете мазнината и запържете ситно нарязания лук и нарязаната на кубчета сланина....

Парченцата сланина се нарязват на кубчета, запържват се в маслото за кратко и се изваждат....

1

Така процедирайте с всички парчета сланина.
Оставете сланината да изстине. Прецедете охладената саламура с помощта на тензух....
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: