Можем ли да си направим сами крем за лице с колаген?

Можем ли да си направим сами крем за лице с колаген?
Снимка: ezine.bg

Времето неумолимо си тече ли тече и оставя отпечатък върху кожата ни. Но за радост на дамите откакто преди повече от 40 години бе открит колагенът, все повече представителки на нежния пол могат да заличат част от годините от лицето си.

Какво точно представлява колагенът, защо е толкова популярен и определян като истинска панацея за бръчки и отпусната кожа? Колагенът е най-често срещаният протеин в човешкото тяло, който съставлява 25-33 процената от общия протеин и близо 6 процента от общото ни тегло.

Синтезирането му обаче намалява с напредването на годините, което е и част от естествените процеси на стареене на организма. В резултат на намаляването му кожата губи еластичността си, появява се целулит, влошава се състоянието на косата, ноктите, мускулите и ставите.

Ето защо козметичните гиганти масово влагат колаген в продуктите си. Днес колаген има не само в кремовете за лице и тяло, но в боите за коса, в спиралите за мигли и т.н. Качествените продукти с колаген са доста скъпи, което кара дамите да търсят начини да си приготвятдомашен крем за лице с колаген.

За жалост това е невъзможно, но може да си приготвите чудесни домашни кремове с витамин A и витамин E, които стимулират организма да синтезира естествен колаген. Различни рецепти за домашни кремове за лице против бръчки може да намерите на нашия сайт.

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати