Ezine.bg»Съвети»Разлика между чай Ройбос и Каркаде

Разлика между чай Ройбос и Каркаде

Разлика между чай Ройбос и Каркаде

Ако обичате да пиете чай, обаче се чудите каква е разликата между чай Ройбос и чай Каркаде, ще ви разкажем в следващите редове:

- Чай Ройбос бива добиван от изсъхнали стебла и листа на африканско растение, на име ройбос. Цветът му е червен, а това се дължи на процеса на ферментация, на който се подлагат стеблата и листата;

- Чай Каркаде се получава от растението хибискус. Цветът му е много наситено червен, а вкусът му е кисел;

- И двата вида чай притежават антиоксидантни свойства, но с Каркадето не бива да се прекалява, за разлика от Ройбос - той може да се пие неограничено.

В чай Ройбос няма кофеин и може да се пие и от деца, също и от бременни жени и такива, които кърмят. Този чай съдържа много калций, желязо и мед. Приема се, защото тонизира организма и има антисептични свойства и предпазва от различни болести.

- Каркаде е чай, с който трябва да внимават най-вече хипертониците, защото той може да увеличи кръвното налягане. Може да се пие като чай против диария, болки в стомаха и диабет. Съдържа витамин С, аминокиселини и микроелементи. Оказва добро въздействие върху организма, но трябва да се пие в малки количества и да не се пие от бременни жени и такива, които кърмят.

Вече знаете по какво се различават чай Ройбос и чай Каркаде. Наслаждавайте се на любимите си чайове!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати