ezine.bg»Съвети»Колко време издържа гел лакът

Колко време издържа гел лакът

Колко време издържа гел лакът

Гел лакът е истинска иновация в света на маникюра. Все повече жени искат да запазят визията на своите нокти за максимално дълго време и за тази цел няма по-подходящ продукт от гел лака.

Маникюрът с гел лак обикновено се осъществява в три етапа: поставяне на основа, лакиране с гел лак и запечатване с топ лак. За постигане на максимално интензивен цвят можете да наслагвате няколко слоя гел. Всяко нанасяне трябва да се запечатва с помощта на специална лампа за печене.

Издръжливостта на гел лака е неговото най-голямо предимство. Тя се дължи на UV светлината, която се излъчва от лампата за печене. С нейна помощ гелът се втвърдява върху нокътната плоча и залепва здраво. По този начин ефектът на гел лака може да продължи от минимум две седмици до месец и половина. Периодът на издръжливост се влияе от фактори като качество на използвания гел, състояние на нокътната плочка и работата, която изпълнявате с ръцете си.

За да направите маникюра си по-здрав и издръжлив, то ви препоръчваме да го запечатате с качествен топ лак и да го изпичате няколко пъти. Предварителната подготовка на ноктите също допринася за дълготрайния ефект на гела. Затова ви съветваме да изпилите добре нокътната плочка преди същинското лакиране. По този начин ще се създаде грапавина на нокътя и сцепление с поставените след това продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати