ezine.bg»Съвети»Колко дълго трае лазерната епилация?

Колко дълго трае лазерната епилация?

Колко дълго трае лазерната епилация?

Лазерната епилация се счита за великото откритие в света на козметиката за последното десетилетие. Тази процедура се оказва една от най-желаните, не само от жени, но и от мъже.

Това се дължи на факта, че лазерната епилация е безболезнено и трайно обезкосмяване на тялото или лицето. Тази интервенция се извършва от специалисти чрез специализиран лазер. Съществуват различни видове лазери като диоден, рубинен, Александритен и ND:YAG лазер.

Дълготрайността на лазерната епилация зависи най-вече от вашата последователност. Тази процедура е ефективна, ако периодите за нейното извършване са стриктно спазвани. Пропускането дори на една процедура може да се окаже фатално за постигане на благоприятен и траен резултат.

Обикновено процедурата трябва да се извършва в първоначален цикъл от 6-8 посещения за тялото и около 10-12 процедури за лицето. Тези посещения се осъществяват в интервал от 45-60 дни. След приключване на този цикъл идва време на поддръжката. Тя може да се извършва един път в годината, но това зависи от вашата кожа и резултата от процедурите. След първоначалните посещения окосмяването трябва да бъде намалено с около 85-90%. Само тогава епилацията се счита за успешно проведена.

В зависимост от вашето постоянство, ефектът от процедурата може да продължи с години или дори да заличите окосмяването завинаги.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати