Класическата любима закуска на трапезата са палачинките. Освен техният неоспоримо добър вкус, лесната им рецепта ги превръщат в идеалното преходно ястие, което всеки може да си приготвя у дома.
Рецептите за палачинки са изключително разнообразни, като експерименти с тях се появяват постоянно в света на кулинарията. Истински добрата рецепта обаче се познава от пухкавите меки палачинки, които се получават на финала.
Как можете да го постигнете с няколко лесни трика:
- винаги използвайте мляко за вашата рецепта. Избягвайте водата, защото получените палачинките ще се получат прекалено тънки и недостатъчно меки;
- желаният обем ще се получи, ако заместите бакпулвера и содата с растително масло. По този начин ще постигнете пухкав вид за вашите палачинки;
- друг съвет е да внимавате в съотношението между яйцата и млякото. То трябва да бъде съответно 2 яйца за 1 литър мляко. Ако прекалите с яйцата, палачинките ще станат жилави и тънки;
- пресяването на брашното не е само съвет, но и изискване за пухкави палачинки. Това е така, защото пресятото брашно има повече кислород, което ще повдигне палачинките и ще им придаде изкусителен обем.
- след като приготвите тестото, го оставете да почива в рамките на 15-20 минути, за да абсорбира влага. Така вашите палачинки ще бъдат меки и пухкави накрая.
Можете да изпробвате тези няколко трика и да се насладите на пищни, вкусни и нежни на допир палачинки!