Как да си направим масаж при болки в гърба?

Как да си направим масаж при болки в гърба?

Напрежението и болките в гърба се дължат на различни състояния. Те могат да се приглушат с успокоителни медикаменти, но както сигурно сами сте открили, ефектът е временен. За да не ви се налага постоянно да приемате такива препарати, можете да стартирате курс с масажи.

Тъй като не всеки има възможността да посещава професионални масажни студиа, можете да започнете с разтривките на гърба в домашни условия. Заредете се с масло от жожоба, мента, гроздови семки, чаено дърво, роза или други подобни сгряващи екстракти.

Преди масажа си вземете душ и попийте тялото си. Капнете 2-3 капки от някое от изброените масла в дланта си и добавете десетина капки зехтин. Разтъркайте двете длани и след това с леки кръгови движение втрийте в кожата на гърба. След процедурата легнете и се отпуснете. Оставете екстракта да попие и не вземайте душ в следващите няколко часа.

Понеже самомасажирането невинаги е достатъчно ефикасно, за още по-добър резултат помолете вашия партньор или друг близък човек да нанесе маслото. Легнете по корем в леглото си и дайте насоки на човека до вас, където усещате най-силна болка. Масажът трябва да започне с леко галене по целия гръб и да продължи с кръгови движения, отвътре навън. Разтриването трябва да е около гръбначния стълб, но той самият той не бива да се докосва силно.

Друг начин да масажирате гърба си по-дълбоко е като поставите няколко топки за тенис в чорап и го завържете. Помолете половинката си да търкаля този своеобразен масажор по гърба ви, докато сте в легнало положение. Ако и това не помогне, закупете истински масажор или посетете лекар, който да посочи най-подходящия лек за вашите болежки.

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати