ezine.bg»Съвети»Как се правят рогчета на косата?

Как се правят рогчета на косата?

Как се правят рогчета на косата?

Перфектната прическа е вълнуваща тема за всяка жена. В света на красотата непрекъснато се появяват нови тенденции и изисквания за модерна визия. Дамите обичат да се грижат за своята външност, затова се придържат към всяка новост във фризьорството.

В последните няколко години се появява нова мода в стайлинга, която популяризира рогчетата в косата. Женската аудитория все повече се впечатлява от тази прическа, затова се появяват и различни нейни вариации.

Рогчетата стават популярни с визията от цялата коса, вързана на две повдигнати рогчета. По-късно този тренд преминава през две рогчета и част от косата пусната, само едно рогче и пусната коса или плитки от рогчета.

Освен модерен стил, тази прическа е изключително лесна и бърза за направа, дори без намесата на фризьор. Ето как да постигнете това:

Първоначално трябва да разделите косата си на две равни части с помощта на гребен. За ориентир може да вземете края на веждата. След това завързвате двете части на косата на две опашки, които трябва да повдигнете на равна височина.

Важно е да получите съразмерност в разстоянието една от друга. Следващата стъпка е да започнете да усуквате косата и да я увивате подобно на охлюв.

Завържете ги със здрави ластици и по необходимост използвайте фиби. След като получите две увити рогчета, започнете да раздърпвате косата в различни посоки. По този начин ще ги направите по-пищни и красиви. Завършете визията с още фиби за стабилна опора и фиксирайте с лак за коса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати