Как се маха миризмата от боя?

Как се маха миризмата от боя?

Ремонтът на дома е онзи момент, в който любимото ни жилище ще придобие желания от нас вид, ще се освежи и промени. Въпреки това ремонтните дейности са изпълнени с много трудност и перипетии.

Дори когато ремонтът вече е завършен, остават някои неприятни последствия. Едно от тях е неприятната миризма на боя, която се носи из целия апартамент и освен това въобще не е полезна за здравето. Как по-бързо да премахнем тази миризма?

Първото, което задължително се прави, е проветряването. Без проветряване няма как да навлезе чист въздух и да премахнат миризмите. Ако трябва отворете прозореца за продължително време, защото силната миризма няма да изчезне само след един час. В някои случаи боите са толкова силни, че само с проветряване няма да се справим с тях. Тук идват и някои хитринки.

Миризмата на боя в жилището ще изчезне по-бързо, ако поставите чинийка със сол в ъглите на боядисаната стая. Солта ще абсорбира изпаренията на боята и същевременно ще неутрализира миризмата.

Важно е да сменяте все ден солта с нова, като през това време помещението е постоянно отворено. Вместо сол, може да сложите концентриран солен разтвор, който се състои от 2 части вода и 1 част сол. Друг вариант за абсорбиране на миризмите е содата. Тя също се слага в панички в ъглите на стаята.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати