ezine.bg»Съвети»Как да разпознаем качествените слънчеви очила

Как да разпознаем качествените слънчеви очила

Как да разпознаем качествените слънчеви очила

Слънчевите очила са най-важният и любим аксесоар. Те осъществяват една от най-важните задачи, а именно да предпазят очите от вредните слънчеви лъчи. Затова е от ключово значение изборът на подходящите слънчеви очила да бъде подбран и добре обмислен.

Как да разпознаете качествените очила?

Качествените слънчеви очила, които са благоприятни за вашето зрение, се различават по няколко фактора:

Подходящ материал

Качествените очила трябва да са изработени от подходящ материал, който да осигури здравина и издръжливост. Такъв материал е пластмасата, метала или дървото.

Вид и степен на защита

Винаги избирайте очила, които имат работещ предпазен филтър. Съществуват общо 5 степени на защита, като се започне от степен 0 с минимална защита и се стигне до степен 4, която осигурява най-сигурна защита. Затова се препоръчва преди покупка да проучите каква е степента на слънцезащитата.

Вид на покритието

Качествените очила трябва да притежават необходимото покритие, като то има 2 разновидности: поляризационно и фотохромно. Поляризационното покритие блокира отражението и отблясъците. Затова е важно да закупите очила с висока степен на поляризация. За да проверите това, можете просто да насочите бял фон към лещите, като яркостта трябва да е максимална. Ако очилата са качествени, то лещите трябва да потъмнеят до непрозрачно състояние. Фотохромното покритие карат очилата да потъмнеят при ярка светлина, затова са подходящи и за светло и за тъмно.

Етикет

Качествените слънчеви очила имат етикет с модел, номер на модел, баркод и име на производител. Преди покупка трябва да следите дали тези елементи са налични на вашия избран модел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати