Как се премахва кокоши трън с вода?

Как се премахва кокоши трън с вода?
Снимка: ezine.bg
24.11.2015

Кокошият трън е кожно образувание, причинено от човешкия папилома вирус. Среща се най-често по ходилата и дланите ни. Кокошите тръни са не просто неестетични израстъци, които намаляват нашето самочувствие, но образувания, които носят реален дискомфорт и дори болка.

Ако не бъдат третирани правилно, те могат да се разпространят и да превърнат живота ни в кошмар. Ето защо е добре да се започне лечение възможно най-скоро.

Съществуват какви ли не методи за справяне с тези досадни образувания, като някои от тях са изключително лесни за изпълнение. Такова е третирането на увредената кожа с вода.

Достатъчно е просто да напълните един леген с гореща вода /колкото можете да понесете/. Накиснете ходилата си във водата и останете така между 10 и 20 минути. Повтаряйте метода всеки ден, докато кокошият трън изчезне.

За да ускорите процеса можете да капнете във водата и лимонов сок, а за още по-добър ефект можете да замените лимоновия сок с оцет. Пригответе си вана за крака с една част оцет и четири части вода.

Разбъркайте получения разтвор и топнете ходила вътре за петнадесетина минути. След това това размекнатият кокоши трън се намазва с бял сок от прясно откъснат смокинов лист.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари