Как да облекчим конюнктивита с природни средства?

Как да облекчим конюнктивита с природни средства?

За да облекчите сърбежа, зачервяванията и дискомфорта, с които протича конюнктивитът, можете да си послужите с така наречените бабешки лекове. Те действат успокояващо и отпускащо.

При алергичен конюнктивит можете да си послужите с компреси. Вземете малка памучна кърпа, която е напълно чиста. Напоете я с ледена вода, след което я изцедете. Легнете, затворете очи и я поставете за няколко минути върху клепачите си. Когато компресът се постопли, го премахнете и изперете кърпата. Повтаряйте компресите 4-5 пъти на ден до отшумяване на оплакванията.

Ако освен отока и зачервяването забележите и засъхнал секрет около очите, използвайте топъл компрес. Напоете кърпата с топла вода и действайте по описания преди това начин. Благодарение на топлината формиралите се корички ще се се махнат безболезнено.

Пригответе си целебна вода със смрадлика. Залейте една супена лъжица от дрогата с една чаена чаша гореща вода. След като се охлади, прецедете. Промивайте очите с получения разтвор 2-3 пъти на ден.

Средство за облекчение на сърбежа може да бъде и зеленият чай, като за целта ще ви трябва такъв с филтърчета. Залейте 2 торбички от него с вряща вода и когато се поохладят, поставете всяка от тях върху очите си. След 4-5 минути премахнете.

При конюнктивит, който е възникнал наскоро, помага и отвара със салвия. Запарете една чаена лъжичка от билето с чаша гореща вода. Прецедете и използвайте за промивки на очите.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати