Колко често да се боядисваме?

Колко често да се боядисваме?
Снимка: ezine.bg

Няма дама, която да не иска да изглежда перфектно. Всички жени държат на визията си, която до голяма степен се определя от външния вид на косата. Добре поддържаната коса е като бижу за дамите и показва колко държат на себе си.

С напредването на годините или промяната в модните тенденции обаче дамите често сменят цвета на косите си, а това налага постоянно поддържане.

Колко често да се боядисваме зависи от няколко фактора. На първо място зависи от скоростта, с която косата ни израства, колко драстична е разликата между сегашния и естествения ни цвят, колко сме побелели, каква боя за коса използваме и др.

Според експерти боите за коса с амоняк могат да се използват не по-често от веднъж на три седмици. В екстрени случаи се позволява използването им и веднъж на две седмици.

Все пак експертите се застраховат и предупреждават, че боядисването с бои, съдържащи амоняк, трябва да става само в основата на корена, където е израсналата коса, а боядисаната част трябва да се освежи с боя, която не съдържа амоняк.

В по-неблагоприятно положение са дамите със светли или побелели коси, които са решили да заложат на цветове в тъмната гама. При тях контрастът със светлите корени е не само очевиден, но и доста дразнещ, което налага честото им боядисване.

Дамите с тъмни коси, които са преминали в армията на блондинките, могат да си позволят да оставят тъмните си корени да поизраснат повечко преди да ги изсветлят отново, особено след като редица холивудски звезди налагат подобна мода.

Задължително е да полагате допълнителни грижи за боядисаната коса и да ползвате козметика и препарати, предназначени специално за боядисани коси. Дори и дамите, решили да изберат по-безопасния продукт за оцветяване от боите - къната, трябва да знаят, че тя може да се нанася не по-често от веднъж на 10 дни.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати