Колко често да се боядисваме?

Колко често да се боядисваме?

Няма дама, която да не иска да изглежда перфектно. Всички жени държат на визията си, която до голяма степен се определя от външния вид на косата. Добре поддържаната коса е като бижу за дамите и показва колко държат на себе си.

С напредването на годините или промяната в модните тенденции обаче дамите често сменят цвета на косите си, а това налага постоянно поддържане.

Колко често да се боядисваме зависи от няколко фактора. На първо място зависи от скоростта, с която косата ни израства, колко драстична е разликата между сегашния и естествения ни цвят, колко сме побелели, каква боя за коса използваме и др.

Според експерти боите за коса с амоняк могат да се използват не по-често от веднъж на три седмици. В екстрени случаи се позволява използването им и веднъж на две седмици.

Все пак експертите се застраховат и предупреждават, че боядисването с бои, съдържащи амоняк, трябва да става само в основата на корена, където е израсналата коса, а боядисаната част трябва да се освежи с боя, която не съдържа амоняк.

В по-неблагоприятно положение са дамите със светли или побелели коси, които са решили да заложат на цветове в тъмната гама. При тях контрастът със светлите корени е не само очевиден, но и доста дразнещ, което налага честото им боядисване.

Дамите с тъмни коси, които са преминали в армията на блондинките, могат да си позволят да оставят тъмните си корени да поизраснат повечко преди да ги изсветлят отново, особено след като редица холивудски звезди налагат подобна мода.

Задължително е да полагате допълнителни грижи за боядисаната коса и да ползвате козметика и препарати, предназначени специално за боядисани коси. Дори и дамите, решили да изберат по-безопасния продукт за оцветяване от боите - къната, трябва да знаят, че тя може да се нанася не по-често от веднъж на 10 дни.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати