Колко често се слага риванол?

Колко често се слага риванол?
Снимка: ezine.bg

Шишенце с риванол може да се намери във всяка домашна аптечка. Риванолът е едно от най-предпочитаните антисептични средства за външно третиране на повърхностни прорезни и оперативни рани.

Той намира широко приложение също при третирането на язви по кожата, пиодермии, вторично инфектирани дерматози и изгаряния. Но също така риванолът е незаменим и в други ситуации - компрес от риванол се слага при поставяне на ваксини на бебета, при лечение на навяхвания и дори при пристъп на подагра.

Въпреки че риванолът е лекарствено вещество, той се отпуска бе лекарстко предписание. Той се прилага само външно с помощта на подходящ тампон.

Предвид ниската концентрация, която е 1 % няма опасност от предозиране или казано с други думи може да сложите колкото искате риванол на компреса, защото той не дразни кожата при директно приложение.

Препоръчително е все пак колкото и обилно да сте напоили тампона, на всеки четири часа да го сменявате с прясно напоен тампон с риванол за оптимален ефект на лекарството.

Компреси с риванол не бива да си правят бременни жени, кърмачки, както и хора, които имат алергия към екатридинов лактат, което е и активното вещество в него.

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати