След колко време се появяват признаците на бременност?

След колко време се появяват признаците на бременност?
Снимка: ezine.bg
04.01.2016

Бременността е един специален момент от живота на всяка жена. Ето защо е от изключителна важност тя да разчете правилно първите признаци на бременността. Важно е да отбележим, че симптомите на бременност са различни за всяка жена и за всяка бременност.

Някои по-чувствителни жени са в състояние да усетят симптоми на бременност още в рамките на седмицата на зачеване, докато при други първите признаци да се появят чак след няколко седмици или да отсъстват изцяло.

Един от най-раните признаци на бременност може са бъде лекото зацапване, което се получава при имплантирането в матката на вече оплодената яйцеклетка. Това обикновено става около осем дни след зачеването. Зацапването може да е придружено и с лека, тъпа болка ниско в коремната област.

Един от ранните и показателни симптоми на бременност е закъснението или отсъствието на менструация. Обикновено това е и причината жените да си направят тест за бременност или да посетят гинеколог. Но някои жени кървят по време на бременност, като това кървене обикновено е доста по-кратко, по-светло, отколкото при нормална менструация.

При някои дами седмица или две след зачеването се наблюдават подути, чувствителни и дори болезнени гърди. При много бременни дами първите симптоми на бременност са изтощение и повишена умора, които може да се наблюдават най-рано една седмица след зачеване.

Прословутите сутрешно гадене и повръщане се проявяват между втората и осмата седмица от зачемането, като обаче при някои жени те могат изцяло да липсват, докато при други може да продължат да кроя на бременността.

Сред другите ранни симптоми на бременност са болки в кръста, главоболие, често уриниране, потъмняване на ареолите на гърдите, повишен апетит или резки емоционални промени.

Съветът има само информативен характер и не замества консултацията с лекар!

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари