Какво да пия при болка в яйчника?

Какво да пия при болка в яйчника?

Болките в яйчниците са особено характерни за жените в детеродна възраст, при които всеки месец в тялото им протичат различни хормонални процеси и изменения. Обикновено болките в яйчниците могат да се дължат на спукване на фоликул по време на овулация, както и преди всеки месечен цикъл.

Но болките в яйчниците могат да бъдат предизвикани и от остро възпаление на яйчниците. В този случай е препоръчително да не се опитвате да се лекувате сами, а да потърсите максимално бързо лекарска помощ.

Когато болките в яйчниците се появяват в резултат от възпаление на яйчниците, лекарите ще ви предпишат курс с антибиотици, които трябва да се приемат в продължение на 7-10 дни. Успоредно с това пациентките трябва да приемат вагинални глобули, за да избегнат появата на вагинални гъбички.

При болки в яйчниците в резултат на поява на месечен цикъл или овулация консервативната медицина препоръчва употребата на нестероидни противовъзпалителни средства, които имат и болкоуспокояващ ефект, като ибупрофен, парацетамол и др.

Може да успокоите болките и с помощта на лекарства, действащи на гладката мускулатура, като ношпа или спазмалгон.

Онези от вас, които искат да заложат на народната медицина, могат да си приготвят запарка от корени от гръмотрън и магарешки бодил. Отлични резултата дава и настойка от 500 мл бира, в която са сложени 2 с.л. девесил.

Болките в яйчниците ще изчезнат и при прием на чай, приготвен от смес от 100 г цвят от липа, 100 г корени от кръвен здравец, 30 г дилянка и 40 г червен кантарион, запарени в 400 мл вода.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати