Какви хранителни добавки се вземат при подагра?

Какви хранителни добавки се вземат при подагра?

Преминаването към правилна диета е най-добрият начин да саботираме коварната подагра. Приемането на хранителни добавки обаче също не е за подценяване.

Като ефикасна хранителна добавка може да се ползва лененото семе. От него специалистите препоръчват да се взема от една до три супени лъжици на ден.

Ценна съставка, смятаща се за източник на вещество, което действа противовъзпалително, е рибеното масло. Когато го приемате, имайте предвид, че оптималната дневна доза е около 6000 мг.

От помощ може да е приемът на витамин С. Но все пак не прекалявайте с него, тъй като според някои специалисти големите количества се явяват предпоставка за развитие на бъбречни камъни.

Копривата е едно растенията, което се смята за полезен съюзник в борбата с подаграта. Ако не ви допада идеята да я приемате под формата на чай или да я поставяте в храната си, можете да си набавите всичко най-полезно от нея и чрез хранителни добавки, съдържащи екстракт от билката.

Ценно вещество, което се извлича от ананаса е бромелинът. Можете да приемате от него по 500 мл по три пъти дневно между отделните си хранения.

От полза са още екстрактите от американския жен шен и босилек, алгинатите от водорасли и други. Преди да вземете решение с коя хранителна добавка да си послужите обаче, задължително се консултирайте с лекар.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати