Как да разбера дали съм бременна?

Как да разбера дали съм бременна?

Бременността е повратна точка в живота на всяка жена. Независимо дали бременността е очаквана, неочаквана, желана, планирана или не, тя трябва да бъде установена възможно най-рано.

На всяка от дамите, които някога си е задавала въпроса, как да разбера дали съм бременна, ще отговорим - на първо място, като си направите тест.

Тестовете за бременност, които се продават в аптеките, са изключително точни и чувствителни. Те могат да установят настъпването на бременност дори преди закъснението на цикъла.

Добре е при появата на първите симптоми на бременност да си направите тест за бременност, като стриктно спазвате упътването на опаковката. Ако резултатът е отрицателен, но продължавате да имате симптоми на бременност, а цикълът не идва, направете втори тест за бременност седмица след първия.

В случай, че изпитвате затруднения с теста за бременност, или не сте сигурни в резултатите, може да направите кръвен тест за бременност.

Кръвният тест за бременност е още по-точен, той, подобно на уринарните тестове за бременност, отчита наличието на хормона, нареченчовешки хорион-гонадотропин, по-често срещан като ЧХГ (hCG).

Това са сигурните начини да разберете, дали сте бременни.

Разбира се, има и различни домашни начини да разберете дали сте бременни, които варират от неточни до съвсем налудничави и на които не може да имате никакво доверие.

В миналото бабите ни са се опитвали да установят ранна бременност с помощта на урина и различни добавки, като сода, червено вино, оцет, избелващ прах за пране, яйца и дори жаби.

Излишно е да уточняваме, че процентът на успеваемост на тези тестове е доста нисък, което ги прави неподходящи.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати