Ароматните подправки към булгура са страхотна идея. Това може да бъде мащерка, розмарин, майорана, кардамон, канела, анасон, карамфил и понякога червен пипер.
Подправките за булгур трябва са в зависимост от това какво ястие приготвяте.
- Ако приготвите гарнитура от булгур, можете да използвате мащерка, босилек, риган. Те придават на ястието уникален аромат.
- Ако искате да разнообразите вкуса и аромата на булгура, добавете необелена скилидка чесън при варенето и след това я махнете.
- Ако булгурът е предназначен за пълнене на зеленчуци, добавете малко джоджен.
Джинджифил на прах, куркума, пресен магданоз и риган са класически подправки за булгура, който между другото много добре върви с лимоновия сок като в типичната салата Табуле.
Арабите обикновено използват за гозбите от булгур готова смес от подправки, известна като заатар.
Италианците и испанците слагат на булгура пресен босилек и риган, сушени домати и каперси, а на Балканите булгурът може да се овкуси с чубрица.
Можете да импровизирате, но не забравяйте, че не всички подправки за булгур се съчетават добре.