Гнойна пъпка на гърлото

Гнойна пъпка на гърлото

Гнойната пъпка на гърлото може да провокирана от редица заболявания - някакъв вид инфекция, тонзилит, някакъв налеп. Най-добре е да отидете на лекар, който да назначи съответните изследвания. Не опитвайте самолечение, защото може да влошите състоянието.

Гнойна пъпка в гърлото или устната кухина може да е признак на херпангина или афтозен стоматит. Може да се касае дори за абцес или друг възпалителен процес, така че не отлагайте посещението при личния си лекар, който ще ви насочи към съответния специалист.

Докато се свържете с лекар можете да вземете болкоуспокояващо и да намажете пъпката с гранофурин. Гранофуринът отново се прави и продава в много от аптеките и оказва благоприятно въздействие върху рани по лигавиците.

При липса на гранофурин може да помолите аптекаря да ви предложи антисептични таблети за смучене, които да облекчат болките и сиптомите.

Съветът има само консултативен характер и не замества консултацията с лекар!

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
12.09.2013 18:17
Със сигурност трябва да посетите лекар, който да ви изпише правилните лекарства. Според мен гаргара с билки - мащерка, хидрастис, невен и др., приготвени на чай, никак няма да е излишна.
0
0