Как се почиства пералнята?

Как се почиства пералнята?

Почистването на пералнята машина е важен момент от поддръжката ѝ. Първото, което трябва да направите, преди да пристъпите към чистенето, е да я изключите от захранвате. След това натопете мека кърпа в малко течен сапун и внимателно забършете пералнята.

Не е хубаво да използвате агресивни химикали, за да не повредите пералнята, затова течният сапун е най-подходящ. Ако искате да използвате друг продукт, най-добре вижте на пазара какви специализирани препарати за това се продават.

Ако по една или друга причина пералнята няма да се използва за дълъг период от време, най-добре я изключете и затворете крана на водата. След това оставете вратата отворена, за да не се образуват неприятни миризми.

Много често в пералнята се натрупва лоша миризма. В този случай я пуснете на 90 градуса, като сложите повечко прах. Достатъчно е да го правите два пъти месечно.

Маншона на вратата и чекмеджето с отделенията за прах и омекотител трябва да се чистят редовно с кърпа с течен сапун и да се подсушават внимателно. Филтърът на пералнята трябва да се сваля и почиства редовно.

За да избегнете лоша миризма, след като извадите прането, оставете вратичката отворена, за да може да изсъхне барабанът. За да избегнете натрупването на прах в отделенията, най-добре използвайте течен прах за пране.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати