Колко често се стерилизират бебешките шишета?

Колко често се стерилизират бебешките шишета?

Хигиената при новородени е от изключително важно значение - техният организъм е все още крехък и незрял, което означава, че са по-податливи на инфекции и поява на алергии.

Освен ежедневните грижи за бебе (т.е. грижа към косата и тялото), чисти дрехи, изпрани с препарат предназначен за бебешки дрешки, така и стерилизирането на бебешките шишета е от изключително важните неща при грижа при новородени.

На стерилизация подлежат всички принадлежности за хранене на бебето. Това означава, че всички шишета, биберони (залъгалки), рингове, лъжички, както и помпата за кърма.

• това, което трябва да запомните е, че при закупуването на нова принадлежност за хранене - тя задължително трябва да се стерилизира според указанието на опаковката. Обикновено това е изваряване за няколко секунди;

• бебешките хранителни принадлежности трябва да се стерилизират след всяко хранене. След стерилизация, не трябва да се пипат с ръце, докато не се изсушат напълно;

Начини на стерилизация:

• стерилизация чрез изваряване: най-прочутият метод. При него водата се оставя да заври около 20 минути. След това пускате разглобените принадлежности за 10 минути. Недостатъкът на този метод е, че довежда до бързо изхабяване или разтапяне на някои принадлежности;

• уред за стерилизация;

• стерилизация в микровълнова фурна.

Предимството е, че се случва бързо. Можете да поставите принадлежностите в подходяща купа с вода.

Не е подходящо при стъклени шишета.

Следете за състоянието на принадлежностите, най-вече на пластмасовите шишета. Те се изхабяват бързо, започват да миришат неприятно, което е сигурен признак за поява на бактерии.

Стерилизирането на бебешки шишета трябва да се извърши след всяко хранене, поне докато бебето не навърши 6 месеца. След това техният организъм се смята за по-узрял.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати