Колко често се епилира?

Колко често се епилира?

Епилацията е вид козметична процедура, която прави кожата по гладка, чувствителна и уязвима. Колко често се епилираме зависи от вида на епилирането и местата, на които се прилага.

Всеки ден може да грабвате самобръсначката, за да отстраните своите косми. Това може да доведе до лоши последици. По този начин вие стимулирате растежа на косъма и го правите по плътен. В по късен етап тези косми се премахват по трудно.

Трябва да се изчака поне 4 дни, ако работите със самобръсначка. Ако се епилирате с епилатор, времето за епилиране е до 7 дни, ако е с кола маска - до 3 седмици.

Може да приготвите и домашна кола маска, но трябва да знаете, че пластирите се дърпат в посока, обратна на растежа на космите. Ако не го направите, то краката ви ще се покрият със синини.

Трябва да знаете, че 24 часа преди и след епилация не е желателно да излагате кожата на силно слънце. Може да се получи реакция и да забележите поява на червени петна по кожата.

Най-добрият метод за премахване на косми е лазераната епилация. Сеансите се правят на 3-4 седмици. За всеки човек се правят индивидуална програма и тестове и чак тогава се преминава към епилация.

Лазерът се настройва според резултатите от проведения тест за състоянието на кожата. Окосмяването зависи от пол, възраст и хормонален фон.

С правилната настройка лазерът ще улови пигмента на косъмчетата в проблемната зона и ще осигури

100% трайно обезкосмяване. Кой начин ще изберете за епилация - изборът е ваш!

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати