Как се налагат пържоли?

Как се налагат пържоли?

Тайната на вкусните пържоли се крие в това да бъдат добре наложени от предния ден. Трудно може да изненадате гостите си със сочни вратни пържоли на фурна, ако преди това не сте ги наложили с лук, вино, подправки или друго. Налагането на пържоли е кулинарно изкуство, което лесно може да усвоите.

Една от най-разпространените рецепти за налагане на пържолите е с лук, чесън (по желание), черен пипер, кимион, вино или соев сос. След като леко начукате пържолите с дървено чукче, ги овкусявате с черен пипер и кимион, поръсвате ги с лук и ги редите в подходящ съд, отгоре отново ред пържоли, ред лук и така до изчерпване на продуктите.

След това наложените пържоли се заливат с вино и/или соев сос и се оставят поне за 12 часа в хладилник. На следващия ден от тях ще се получат крехки и ароматни пържоли на фурна с топено сирене и сметана или свински пържоли на скара.

Може да направите наложени пържоли и с нетрадиционни маринати – пържоли с медена марината, свински пържоли в лучена марината и др.

Може да наложите вече маринованите пържоли в глинен гювеч. Редите ред овкусени пържоли, покривате ги със зеленчуци по избор, после отново пържоли и така до изчерпване на продуктите. След което пъхате гювеча в студена фурна и го забравяте за 2-3 часа на 150 градуса.

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати