Колко дни след закъснение на менструацията се прави тест за бременност?

Колко дни след закъснение на менструацията се прави тест за бременност?

Съвременните тестове за бременност да домашна употреба са изключително точни. Те засичат нивата на хормона на бременността - ЧХГ (човешки хорион-гонадотропин) доста рано.

По-скъпите и чувствителни тестове за бременност отчитат роди нива от 25 mUI, докато не толкова чувствителните засичат нива една над 50 mUI.

Не бързайте обаче да тичате до аптеката, ако се съмнявате, че може да сте заченали, защото синтезирането на този хормон започва не от момента на оплождане на яйцеклетката, а от момента на имплантиране на оплодената яйцеклетка в матката.

Може да си направите тест за бременност още преди закъснението на менструацията, но има вероятност да получите фалшиво отрицателен резултат, тъй като нивата на ЧХГ все още са твърде ниски.

Най-добре е да направите домашен тест за бременност на 3-4 ден от закъснението на месечния цикъл, когато нивата вече ще бъдат достатъчно високи, за да ви дадат по-точен резултат.

Може да получите фалшиво отрицателен резултат на тест за бременност, ако той е бил съхраняван неправилно, не сте отчели правилно времето за настъпване на менструация или сте заченали извънматочно и нивата на ЧХГ са по-ниски от нормалните.

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати