Може ли канелата да предизвика спонтанен аборт?

Може ли канелата да предизвика спонтанен аборт?

По време на бременността жената трябва да бъде много внимателна със своя режим на хранене. Някои храни, билки и чайове са абсолютно противопоказни, защото могат да причинят здравословни проблеми, дори и спонтанен аборт. Преди да започнете да приемате някакви билки, трябва да се консултирате задължително с личния си лекар, който най-добре може да каже кое е разрешено и кое – не.

Сред забранените билки и подправки, които не бива да се приемат по време на бременност, са т.нар. стимуланти. Те могат да предизвикат контракции на матката, което от своя страна да доведе до спонтанен аборт. Една такава подправка е именно канелата. Не употребявайте канела по време на бременността си, защото макар да е много полезна, може изключително да навреди през най-важните 9 месеца от живота ви. Макар да не е от най-опасните подправки, защото винаги се използва в много малки дози, все пак е хубаво да се избягва.

Към групата на стимултантите влизат още магданоз, розмарин, копър, босилек, риган, коприва, бял имел, пасифлора. Забравете и за алое вера, хвойна и карамфил. Консултирайте се с наблюдаващия лекар какви подправки може да използвате по време на бременността. Внимателно подбирайте чайовете, които пиете.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати