Защо цъфти косата?

Защо цъфти косата?

Красивата коса е важна част от външния вид на всяка една жена. Добре оформената и поддържана коса е визитна картичка, защото именно косата е сред първите неща, които забелязваме в жената. Несъмнено цъфтежът е изключително неприятен и загрозява вида на косата ни. Нито една жена не иска косата ѝ да изглежда нацъфтяла и изтощена.

Най-често цъфтежът на косата е резултат от увреждане. Много често естественото омазняване на косата не може да достигне до краищата на косъма, което ги прави уязвими на вредните външни влияние и цъфтежът е налице. Освен цъфтеж, косата се сплита твърде лесно, къса се и трудно се разресва.

Много други фактори могат да влошат положението на косата. Това са нередовно подстригване, използване на нискокачествени четки за коса, подлагане на химична обработка, сушене на високи температури, прекомерно излагане на слънчева светлина. Стресът и непълноценното хранене също могат да окажат влияние върху цъфтежа на косата.

Ако имате съмнение, че диетата ви е непълноценна, наблегнете на продукти, които помагат за укрепване структурата на косъма – пълнозърнести храни, риба и пилешко месо, яйца, млечни продукти. Пийте достатъчно вода и приемайте витамини, ако е полезно. Ако имате по-тънка и проблемна коса, използвайте балсами и шампоани за увредена коса, както и течни кристали.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати