Какво е бяло течение?

Какво е бяло течение?
Снимка: ezine.bg

Бялото течение представлява течение от влагалището, при което се усеща овлажняване и зацапване на бельото. Нормално е влагалището да е влажно, защото така се защитава от бактерии и микроби. Когато обаче започне да изтича извън него, тогава говорим за бяло течение. Голям процент от жените имат бяло течение и повечето дори го смятат за нормално.

То не е заболяване, но е признак, че има някакъв проблем и трябва да се обърне внимание. Бялото течение е причинено от различни микроорганизми, а рядко причина за появата му може да бъдат проблеми с шийката, матката и маточните тръби. Симптомите при бяло течение са лесно разпознаваеми – замърсяване по бельото, усещане за мокрота. В някои случаи се появява неприятна миризма, сърбеж, болка по време на секс.

Цветът на течението е променлив – много често е жълто, но може да бъде зеленикаво, мръснокафяво и кръвенисто. Ако бялото течение не се лекува навреме, може да се стигне до остро възпаление. То не трябва да се счита за нормално явление, а трябва да се лекува. Усложненията от нелекуваното бяло течение се изразяват в ранички на маточната шийка, както и различни инфекции на маточните тръби и матката.

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати