Как се лекуват екземи с кислородна вода?

Как се лекуват екземи с кислородна вода?
Снимка: ezine.bg

Екземите или т.нар. дерматитът е неприятно кожно състояние, при което определени участъци от нея са силно възпалени. На тези места се наблюдават сърбежи, зачервявания, обриви, мехурчета, нацепвания, дори рани и изтичане на секрет.

Склонността към образуване на екземи може да се наследи и при определени условия да се провокира появата ѝ. Ето защо от особено голяма важност е както да се изяснят причините за появата на екземите, така и да се проведе тяхното навременно лечение.

Едно от най-ефикасните лечения на екземи, при които се наблюдават не само зачервявания, но и разранявания на кожата, при които изтича кръв и секрет, са компресите с дезинфектиращи разтвори, в т.ч. с кислородна вода.

Кислородната вода има чудесни антисептични свойства. Тя подсушава и почиства от гной раздразнени места по кожата. Нейното действие е особено ефикасно при екземи. Те трябва да се почистват два пъти на ден с памучен тампон, потопен в 3-процентова кислородна вода.

Не бива да опитвате да почистите раните с кислородна вода с по-висока концентрация, защото рискувате да изгорите кожата си.

Съветът има само информативен характер и не замества консултацията с лекар!

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати