Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Съвети»За колко време се накисва чиа?

За колко време се накисва чиа?

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38314337
За колко време се накисва чиа?

По отношение на семената от чиа, има много спорове, дали трябва да се накисват преди консумация или не.

Всъщност, ако ядете семената от чиа, без да ги накисвате, те няма да ви навредят по никакъв начин, може да ги смелите в блендер като брашно и да го използвате за безглутенови рецепти.

Но ако ги накиснете, ще спечелите много от това, защото тогава те освобождават своите ензимни инхибитори и увеличават двойно нивото на хранителните вещества, съдържащи се в тях. По този начин те стават много по-лесни за храносмилане.

Как се накисват семената от чиа?

Семената от чиа се накисват във вода в съотношение 1:10 и трябва да престоят минимум 2 часа на стайна температура. Но ако разполагате с повече време, може да оставите семената от чиа да киснат цяла нощ.

Как да съхраните накиснатите семена от чиа?

Когато семената от чиа са вече накиснати, можете да съхраните остатъка в хладилник за максимум 5 дни.

Какво количество семена от чиа трябва да приемате на ден?

Започнете с количество от 2 супени лъжици на ден и бавно увеличавайте дозата. Ако семената ви допадат, можете да опитате разнообразни рецепти с чиа, сред които чиа пудинги и закуски с чиа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати