Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Великденски кифлички
Замесваме тесто, като най-напред разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме мазнината, киселото мляко с набухвателите, ванилията с брашното.
Точим кора, дебела 0, 5 см.и режем на квадрати. Слагаме плънка от мармалад и счукани...
Великденски сладкиС нея се пълнят великденските курабии. Пекат се в намазнена тава до бледозлатисто оцветяване. По желание се ръсят в пудра захар....
3
Великденски козунак
Маята разтворете в леко топлото прясно мляко и малко захар и оставете да се активизира. Содата разтворете в киселото мляко.
Пресейте 1 кг брашно в голяма тава и добавете в него разтворената мая, киселото мляко, захарта...
Бабините великденски курабийкиВ съд чукваме яйцата, като заделяме 1 жълтък за намазване, и към тях добавяме захарта.
Разбиваме добре, последователно добавяме киселото мляко, в което сме поставили амонячната и хлебна сода, маста кората и сока от лимона...
1
Класически великденски курабииПечете великденските курабии в предварително нагрята на 180 градуса фурна да златист цвят.
Охладените курабии с амонячна сода съхранявайте в затворени кутии или буркани за сладки....
4
Великденски козуначени топки
Маята се размива с малко от млякото, щипка захар и малко брашно и се оставя да втаса.
В кладенче от пресятото брашно се добавя маята, млякото, яйцата, захарта и маслото. Получава се рядко тесто.
Оставя се 1 час да...
Великденски козуначен пудинг
Млякото и ванилията се стоплят и се добавят на тънка струйка към разбитите яйца. Добавя се малко от коняка и в тази смес се потапят филийки от козунака.
В тава, намазана с масло, се слагат половината стафиди. Отгоре се...
Празничен великденски кейк
Когато стегне по желание може да украсите празничния великденски кейк със сладкарски бои....
Великденски сладък хляб
Сложете Великденския сладък хляб да се пече за около 1 час в умерено загряна фурна.
Получава се сладък хляб, вариация на класически козунак....
Хрупкави великденски курабийки
Сипваме киселото мляко (1/2 ч.ч.) в купичка и към него прибавяме амонячна сода (2 пакетчета), сода за хляб (1 ч.л.), бакпулвер (1 ч.л.). Разбъркваме хубаво и оставяме настрани да шупне млякото.
В друга голяма купа, счукваме...
Рошави великденски курабийки
В купа прибавете яйцата, ванилиите, захарта и настърганата кора от 1 портокал, разбъркайте с миксер за 2-3 минути. Прибавете мазнината и киселото мляко с угасената в него сода, разбъркайте.
Пресейте брашното и го прибавете...
Великденски козуначени кифлички
Разтворете маята в леко затоплено мляко и малко захар. Разбъркайте докато не се разтвори напълно. Добавете и брашно докато не стане умерено гъста каша. Добавете и 1 яйце и оставете на топло за да втаса.
Останалите шест...
Класически великденски козунак
Поръсете със захар и печете класическия великденски козунак в загрята фурна на 170 - 180°C до готовност....
Курбан чорба за обредни празници
Наръсваме готовата курбан чорба за обредни празници с нарязания на дребно магданоз.
Можем да отбележим, че ако използваме тлъсто месо, не слагаме мазнина в магданозената супа с агнешко....
Великденски сладки със стевия
Яйцата разбиваме добре, като към тях добавяме зехтина и стевията. Добавяме амонячна сода, която сме погасили в оцета, лимоновия сок, настърганата кора на лимона и ванилията.
След като сме разбили всичко това, добавяме...
Великденски пиленца с локум
Готовите великденски пиленца нареждаме в тава и оставяме около 30 минути настрана.
След това намазваме с жълтък, поръсваме със захар, слагаме черен пипер за очи....
Великденски козунак със сметана
Затоплете приготвената сладкарска сметана със захарта до пълното ѝ разтваряне, като внимавате да не заври или да е твърде гореща.
Разбъркайте сухата мая с 1 ч.л. брашно, 1 ч.л. от затоплената сметана и разбъркайте до каша...
Великденски кифлички с ядки
Маята се размива с малко затоплено прясно мляко и 2 супени лъжици брашно и след като шупне, се разбърква. След още 20 минути се разбърква отново. Яйцата се разбиват със захарта и се добавя останалото мляко.
Добавя се...
Великденски сладки на баба
Тези великденски сладки може да съхранявате до седмица в панер, покрит с памучна кърпа или в затворена кутия.
Весели и споделени Великденски празници!...