Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Празнични великденски яйцаПразнични великденски яйца
Празничните великденски яйца са готови!...
Празнични Великденски МасленкиПразнични Великденски Масленки
Пазмекнатата мас смесваме със пудрата захар. Към сместа добавяме яйцето, като продължаваме да разбиваме. Накрая слагаме ванилията и брашното. Готовата смес прехвърляме в шприц и шприцоваме с къдрава приставка върху...
Празнични Великденски ДесертиПразнични Великденски Десерти
Един от традиционните Великденски десерти, освен козунака, са прочутите английски кифлички с кръст. Те са популярни в цял свят и се пекат за Великден в много страни....
Питка за празник и делникПитка за празник и делник
2
Питката за празник и делник е страхотна!...
Пухкава питка за празник и за делникПухкава питка за празник и за делник
Оставете да изстине (ако можете да устоите) пухкава питка за празник и за делник. Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа...
За какво да внимаваме по великденските празнициЗа какво да внимаваме по великденските празници
Наближава един от най-веселите и красиви християнски празници. Завладени от приятната атмосфера обаче често забравяме за някои възможни рискове, които крие Великден....
Сиропирани сладки с грис за празник и делникСиропирани сладки с грис за празник и делник
Първо се сварява сиропyt. Водата и захарта се варят до разтопяване. Преди да се вдигне от огън, се капват лимоновите капки и се оставя да изстине. Продуктите за тестото освен брашното се разбъркват ръчно и после се добавя...
Великденски яйца: история, символика и празнични традицииВеликденски яйца: история, символика и празнични традиции
1
Великден е религиозен празник, посвещаващ издигането на Христос, но някои от великденските обичаи, като например великденското яйце, най-вероятно произлизат от езически традиции....
Великденски пиленца и Великденски яйчицаВеликденски пиленца и Великденски яйчица
Остават се в хладилника да се стегнат, след което са готови да заемат мястото си до козуначените пиленца на Вашата шарена, богата и вкусна Великденска трапеза! Да ви са вкусни! :)...
Великденски поверияВеликденски поверия
6
Самият Великден се празнува цели седем дни, тоест цялата седмица и затова тя се нарича Светла Великденска Седмица. Всеки ден носи светло име: светъл понеделник, светъл вторник......
Великденски легендиВеликденски легенди
Оттогава хората празнуват празника на дядо Великден и боядисват червени яйца. Денят на Възкресение отменя всички забрани от страстната седмица преди празника....
Великденски КактусВеликденски Кактус
Популярното си име растението получава заради периода си на цъфтеж, който обичайно е около великденските празници....
Великденски ошавВеликденски ошав
Сервирайте великденския ошав както топъл, така и студен....
Великденски заекВеликденски заек
Имате уникален кекс Великденски заек, който радва малки и големи....
Великденски курабийкиВеликденски курабийки
6
В купа разбийте с помощта на миксер яйцата заедно със захарта и ванилиите, прибавете разтопената мас (не гореща) и настърганата кора на лимона. Отделно в киселото мляко прибавете двата вида сода, разбъркайте и след като...
Великденски колачетаВеликденски колачета
1
Брашното се пресява и в него се прави кладенче. В него се слага предварително смесената с малко пудра захар и малко затоплено мляко мая, която трябва да шупне. Добавя се омекналото масло, яйцата и солта и се меси, докато...
Великденски козунакВеликденски козунак
Великденският козунак е готов....
Великденски мъфиниВеликденски мъфини
1
Великденските мъфини са готови....
Великденски козунациВеликденски козунаци
Великденските козунаци са готови....
Великденски меденкиВеликденски меденки
2
Великденските меденки са готови....
Великденски КуличВеликденски Кулич
Великденският Кулич е много вкусен. Рецептата е адаптирана от Йоли...
Великденски бисквитиВеликденски бисквити
3
Оставете великденските бисквити да изсъхнат, поставете ги в прозрачни пликчета и завържете с панделки. Подарете разкош!...
Великденски тараторВеликденски таратор
Разбъркайте и овкусете Великденския таратор със сол и олио....
Великденски пиленцаВеликденски пиленца
Яйцата се режат на две и се вадят жълтъците. Четири жълтъка се отделят, за да се превърнат в пиленца. Два жълтъка се смесват с маслото. С пръсти се оформят глави на пиленцата, като върху топчетата се слагат очи от черен...
Великденски гнездаВеликденски гнезда
Обелваме картофите и ги нарязваме с помощта на белачка на тънки парчета, след което режем на тънки ивички. В купа поставяме готовите нарязани ивички от картофи и наливаме студена вода с 2 с.л от сока на лимона. Престояват...