Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Панирана Цаца
Цацата се измива много добре, след това се почиства от вътрешностите и отново се измива. Поръсва се със сол.
Приготвя се панировка от брашното, черния пипер, останалата сол, бирата и разбитите яйца.
Всяка рибка се...
Цаца плакия
Изчистваме цацата от главите и опашките, измиваме и я слагаме в тава или плаке.
Нарязваме лука и със всички останали продукти без водата прибавяме към рибата.
Разбъркваме добре, добавяме водата. Печем докато водичката...
Пържена цацаПочистената и добре подсушена цаца се овалва в смесените количества брашно и нишесте, сол, чесън на прах. Омесете с ръце, така че всяка рибка да се покрие с брашнената смес.
Сложете повечко мазнина да се загрява в тенджера...
5
Чистена панирана цаца
Премахваме главите на цацата и внимателно премахваме вътрешността.
Осоляваме я и оставяме за 30 минути.
След това подсушаваме с кухненска хартия.
В купичка си разбиваме яйцето с малко черен пипер, в чиния сипваме...
Цаца във фолио
Измиваме рибата добре и я нареждаме върху фолио.
Подправяме я със сол и подправка за риба, а нарязаният лимон слагаме най-отгоре.
След това завиваме с фолиото и печем за 20 минути на силна фурна....
Пържена балтийска цаца
Почистваме цацата, като премахваме главата и вътрешностите. Измиваме я.
В дълбока чиния поставяме брашното, червения пипер и солта. Разбъркваме добре.
Вземаме всяка една рибка, потапяме я в сместа от двете страни, изтръскваме...
Хрупкава пържена цацаЗа приготвянето на пържената риба измийте добре цацата и я подсушете.
В плоска чиния смесете брашната заедно с нишестето, солта и червения пипер.
Потопете я в тази суха смес и я сложете да се пържи в дълбок тиган със...
1
Маринована цаца-Перла
Смесваме водата, оцета и солта. Добавяме черния пипер и дафиновия лист. Това е маринатата.
Измиваме и почистваме рибата /от вътрешностите и главите/. Накисваме я в приготвената марината. Оставяме за 24-36 часа.
След...
Чироз от цаца
За този чироз от цаца ибата се изчиства от главите и се измива добре.
Осолява се хубаво и се оставя 24 часа да престои в хладилник.
Голямото количество сол няма да пресоли рибата, тя си поема колкото ѝ е нужно.
След...
Перфектната пържена цаца
Аз винаги правя цаца по тая рецепта и става много хрупкаво отвън и мека отвътре.
Взимаме една дълбока купа, вътре слагаме царевичното брашно и сол, разбъркваме добре и пускаме вътре цацата, бъркаме хубаво, за да залепне...
Цаца на шишче
Почистете добре цацата.
Хубаво я посолете и я сложете в плик заедно с царевичното брашно.
Разклатете хубаво, така че да полепне брашното по цацата.
Нанижете рибките на метални шишове и ги сложете да се пържат в...
Пържена балтийска цаца
Балтийската цаца почистваме и измиваме много добре.
В съд смесваме двата вида брашно заедно със солта и червения пипер. На котлона поставяме тиган, в който изсипваме олиото.
Изчакваме да се загрее добре и след това...
Цаца на фурнаПочистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке.
Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре.
Слагаме във фурната...
5
Панировка за цацаЦацата измиваме добре. Осоляваме я леко.Оставяме я да престои 10 минути. След това я набучваме на клечки за зъби.
Приготвяме панировката от разбитите белтъци, брашното, водата, олиото и солта.
Потапяме рибата в панировката...
4
Цаца на фурнаПочистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке.
Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре.
Слагаме във фурната...
5
Панировка за цацаЦацата измиваме добре. Осоляваме я леко.Оставяме я да престои 10 минути. След това я набучваме на клечки за зъби.
Приготвяме панировката от разбитите белтъци, брашното, водата, олиото и солта.
Потапяме рибата в панировката...
4
Морска диета с цаца
Наскоро стана популярна една нова диета - морска диета с цаца. Няма точна дефиниция какво представлява тази диета, просто защото всеки си я интерпретира сам.
В интернет можете да срещнете много нейни разновидности, но...
Балтийска цаца на скараПолзвала съм замразена риба.
Размразяваме балтийската цаца, изчистваме от вътрешностите, измиваме добре, отцеждаме хубаво.
Посоляваме рибките и поръсваме с девесила .
Хубаво разбъркваме, за да се овкусява добре....
2
Ориз с маринована цаца
Измиваме ориза, заливаме с вода и сваряваме. Отцеждаме от водата. Слагаме в тавичка или голяма чиния и подправяме с малко зехтин и сол.
Разбъркваме внимателно. Белим и нарязваме на малки кубчета лука и морковите и задушаваме...
Наниз от панирана цаца
Измиваме цацата и я оставяме да се отцеди от водата. Рибата не почиствам, защото е току-що уловена.
Медната тел срязваме с дължина, съобразена с големината на вашия съд за термичната обработка. Моите нанизи са около 30...
Цаца в доматен сос
Измийте цацата много добре, отцедете и я прехвърлете в тава.
Загрейте олио в тиган и запържете наситнените скилидки чесън и настъргания лук. Щом омекнат, добавете обелените и наситнени домати.
Овкусете соса с щипка...
Осолена цаца в буркани
Измийте цацата и я почистете много боре от главите и вътрешностите. Наредете рибките в йенска тава, на дъното на която сте сипали моркса сол.
Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете рибата в хладилник за 12 часа...
Перфектно изпържена хрупкава цаца
В купа смесваме брашното, солта, галетата и подправките.
Измиваме си рибата, като отстраняваме главите и вътрешностите.
Оставяме да се отцеди от водата на кухненска хартия.
След като е готова, я овалваме в сместа...
Рибни кюфтета от цаца
Накиснете цацата в оцет за 40 минути.
Яйцата се разбиват с брашното и се подправя със сол на вкус и черен пипер. Получава се смес като на тази за кекс, покрива се с фолио и се прибира в хладилник.
Накиснатата цаца се...
Пържена цаца на шишчеРибата се измива хубаво с вода и се отцежда.
Вземат се тънки дървени шишчета и се нанизва за главата на шишчето по 7-8 рибки.
Овалват се в брашно и пържим в загрято олио от двете страни.
Изважда се в чиния и шишчето...
2