Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Панирана ЦацаПанирана Цаца
Цацата се измива много добре, след това се почиства от вътрешностите и отново се измива. Поръсва се със сол. Приготвя се панировка от брашното, черния пипер, останалата сол, бирата и разбитите яйца. Всяка рибка се...
Цаца плакияЦаца плакия
Изчистваме цацата от главите и опашките, измиваме и я слагаме в тава или плаке. Нарязваме лука и със всички останали продукти без водата прибавяме към рибата. Разбъркваме добре, добавяме водата. Печем докато водичката...
Пържена цацаПържена цаца
5
Почистената и добре подсушена цаца се овалва в смесените количества брашно и нишесте, сол, чесън на прах. Омесете с ръце, така че всяка рибка да се покрие с брашнената смес. Сложете повечко мазнина да се загрява в тенджера...
Чистена панирана цацаЧистена панирана цаца
Премахваме главите на цацата и внимателно премахваме вътрешността. Осоляваме я и оставяме за 30 минути. След това подсушаваме с кухненска хартия. В купичка си разбиваме яйцето с малко черен пипер, в чиния сипваме...
Цаца във фолиоЦаца във фолио
Измиваме рибата добре и я нареждаме върху фолио. Подправяме я със сол и подправка за риба, а нарязаният лимон слагаме най-отгоре. След това завиваме с фолиото и печем за 20 минути на силна фурна....
Пържена балтийска цацаПържена балтийска цаца
Почистваме цацата, като премахваме главата и вътрешностите. Измиваме я. В дълбока чиния поставяме брашното, червения пипер и солта. Разбъркваме добре. Вземаме всяка една рибка, потапяме я в сместа от двете страни, изтръскваме...
Хрупкава пържена цацаХрупкава пържена цаца
1
За приготвянето на пържената риба измийте добре цацата и я подсушете. В плоска чиния смесете брашната заедно с нишестето, солта и червения пипер. Потопете я в тази суха смес и я сложете да се пържи в дълбок тиган със...
Маринована цаца-ПерлаМаринована цаца-Перла
Смесваме водата, оцета и солта. Добавяме черния пипер и дафиновия лист. Това е маринатата. Измиваме и почистваме рибата /от вътрешностите и главите/. Накисваме я в приготвената марината. Оставяме за 24-36 часа. След...
Чироз от цацаЧироз от цаца
За този чироз от цаца ибата се изчиства от главите и се измива добре. Осолява се хубаво и се оставя 24 часа да престои в хладилник. Голямото количество сол няма да пресоли рибата, тя си поема колкото ѝ е нужно. След...
Перфектната пържена цацаПерфектната пържена цаца
Аз винаги правя цаца по тая рецепта и става много хрупкаво отвън и мека отвътре. Взимаме една дълбока купа, вътре слагаме царевичното брашно и сол, разбъркваме добре и пускаме вътре цацата, бъркаме хубаво, за да залепне...
Цаца на шишчеЦаца на шишче
Почистете добре цацата. Хубаво я посолете и я сложете в плик заедно с царевичното брашно. Разклатете хубаво, така че да полепне брашното по цацата. Нанижете рибките на метални шишове и ги сложете да се пържат в...
Пържена балтийска цацаПържена балтийска цаца
Балтийската цаца почистваме и измиваме много добре. В съд смесваме двата вида брашно заедно със солта и червения пипер. На котлона поставяме тиган, в който изсипваме олиото. Изчакваме да се загрее добре и след това...
Цаца на фурнаЦаца на фурна
5
Почистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке. Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре. Слагаме във фурната...
Панировка за цацаПанировка за цаца
4
Цацата измиваме добре. Осоляваме я леко.Оставяме я да престои 10 минути. След това я набучваме на клечки за зъби. Приготвяме панировката от разбитите белтъци, брашното, водата, олиото и солта. Потапяме рибата в панировката...
Цаца на фурнаЦаца на фурна
5
Почистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке. Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре. Слагаме във фурната...
Панировка за цацаПанировка за цаца
4
Цацата измиваме добре. Осоляваме я леко.Оставяме я да престои 10 минути. След това я набучваме на клечки за зъби. Приготвяме панировката от разбитите белтъци, брашното, водата, олиото и солта. Потапяме рибата в панировката...
Морска диета с цацаМорска диета с цаца
Наскоро стана популярна една нова диета - морска диета с цаца. Няма точна дефиниция какво представлява тази диета, просто защото всеки си я интерпретира сам. В интернет можете да срещнете много нейни разновидности, но...
Балтийска цаца на скараБалтийска цаца на скара
2
Ползвала съм замразена риба. Размразяваме балтийската цаца, изчистваме от вътрешностите, измиваме добре, отцеждаме хубаво. Посоляваме рибките и поръсваме с девесила . Хубаво разбъркваме, за да се овкусява добре....
Ориз с маринована цацаОриз с маринована цаца
Измиваме ориза, заливаме с вода и сваряваме. Отцеждаме от водата. Слагаме в тавичка или голяма чиния и подправяме с малко зехтин и сол. Разбъркваме внимателно. Белим и нарязваме на малки кубчета лука и морковите и задушаваме...
Наниз от панирана цацаНаниз от панирана цаца
Измиваме цацата и я оставяме да се отцеди от водата. Рибата не почиствам, защото е току-що уловена. Медната тел срязваме с дължина, съобразена с големината на вашия съд за термичната обработка. Моите нанизи са около 30...
Цаца в доматен сосЦаца в доматен сос
Измийте цацата много добре, отцедете и я прехвърлете в тава. Загрейте олио в тиган и запържете наситнените скилидки чесън и настъргания лук. Щом омекнат, добавете обелените и наситнени домати. Овкусете соса с щипка...
Осолена цаца в бурканиОсолена цаца в буркани
Измийте цацата и я почистете много боре от главите и вътрешностите. Наредете рибките в йенска тава, на дъното на която сте сипали моркса сол. Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете рибата в хладилник за 12 часа...
Перфектно изпържена хрупкава цацаПерфектно изпържена хрупкава цаца
В купа смесваме брашното, солта, галетата и подправките. Измиваме си рибата, като отстраняваме главите и вътрешностите. Оставяме да се отцеди от водата на кухненска хартия. След като е готова, я овалваме в сместа...
Рибни кюфтета от цацаРибни кюфтета от цаца
Накиснете цацата в оцет за 40 минути. Яйцата се разбиват с брашното и се подправя със сол на вкус и черен пипер. Получава се смес като на тази за кекс, покрива се с фолио и се прибира в хладилник. Накиснатата цаца се...
Пържена цаца на шишчеПържена цаца на шишче
2
Рибата се измива хубаво с вода и се отцежда. Вземат се тънки дървени шишчета и се нанизва за главата на шишчето по 7-8 рибки. Овалват се в брашно и пържим в загрято олио от двете страни. Изважда се в чиния и шишчето...