Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Великите дизайнери: Юбер де Живанши
Тяхното приятелство е почти толкова известно, колкото дизайнерския гений на Живанши.
Юбер де Живанши се ражда на 20 февруари 1927 г. в Буве, Франция. Истинското му име е Джеймс Марсел Тафен....
Галет де Роа
Печете Галет де Роа в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20-25 минут до кафяво-златист цвят.
Охладете галета върху решетка за около 30 минути преди да разрежете френския сладкиш....
Tуту де фейжао
Накиснете боба в студена вода за една нощ. Отцедете и го сложете в тенджера, покрийте с вода и варете около 1 час.
Щом бобът поомекне, го овкусете със сол.
Загрейте олиото в тенджера и запържете лука и чесъна за 5...
Пастейш де НатаВ касерола поставяме захарта, водата, кората на лимона и варим за около 10-15 мин, докато стане на мехурчета.
За яйчения крем, смесете нишестето с малко мляко и разбъркайте. Кипнете останалото мляко в тенджера на слаб...
1
Орчата де чуфа
Почистваме и измиваме зърната чуфа и ги потапяме в студена вода, докато водата се избистри.
След това изцеждаме течността и я поставяме във блендер.
Трябва да получим смес като мека паста. Добавяме водата към кашата...
Флан Дулсе де лече
Ако вашето дулсе де лече е по- гъстичко и ви е трудно да хомогенизирате сместа, ви препоръчвам да я разбиете в кухненски робот или блендер - на ниска до средна скорост за няколко секунди....
Дулсе де лече (кахета)Така приготвено дулсе де лечето съхраняваме в хладилник до 1 месец, като можем да го използваме за направата на различни сладкиши, или просто да си го хапнем с лъжичка....
2
Хляб Пан де сал
Млякото се слага да кипне, дръпва се от огъня и се разбърква с маслото и захарта. Сместа се оставя да поизстине.
Добавя се маята и се бърка, докато се разтвори. Слагат се солта, содата, бакпулверът и 4 чаени чаши брашно...
Къпкейк дулсе де лече
Напълнете дупките с крема от дулсе де лече и украсете къпкейковете с белия крем.
Невероятно вкусните къпкейкове дулсе де лече са готови.
По-добре ги приберете в хладилника за един час....
Къпкейк дулсе де лече
За калпачетата от крем на тези къпкейкс дулсе де лече разбийте сметаната заедно със 3 пълни лъжици дулсе де лече....
Кафе Дулсе де Лече
След това оставете още толкова във водата, за да се охлади и едва тогава отворете Дулсе де Лече.
За кафето ще са ви нужни 2 пълни с.л. Сварете кафето и го разбъркайте още горещо със захарта и Дулсе де лече....
Чийзбрауни с Дулсе де лече
Чудесно чийзбрауни с Дулсе де лече без глутен с влажна текстура и невероятен карамелен вкус, което поднесете със следобедното кафе или чай.
Бон апетит!...
Руло с Дулсе де лечеРазвийте внимателно и намажете сладкото руло с дулсе де лече (отделете малко за декорация на рулото).
Завийте и ако излезе от краищата, оберете с нож.
Рулото с Дулсе де лече е готово....
1
Торта с Дулсе де лече
Охладен, но не и студен се изсипва върху крема от Дулсе де лече.
Украсява се по желание с крокан. Тортата се държи на студено.
Източник: Вкусно с Йоли...
Испански сладкиш Роскон де Рейес
Поднесете испанския сладкиш Роскон де Рейес с плодове и пудра захар.
Източник: Sashka Dimitrova - Кулинарна мрежа...
Карамелен крем Дулсе де ЛечеСложете консервата с кондензирано мляко в съд покрита с вода и оставете да се вари за 3-4 часа, като непрекъснато доливате вода при нужда, за да остане консервата покрита с течността. След това оставете напълно да се охлади...
2
Еврейска баница Пастел де меринджена
Измийте и махнете дръжките на патладжаните. Разрежете ги на половина и ги посолете, оставете за 30 мин да се отцеди горчивата им вода. Изплакнете патладжаните и подушете, направете няколко разреза по вътрешната им месеста...
Испански сладкиш Тарта де Сантяго
Тарта де Сантяго произлиза от района на Галиция и датира от средните векове.
Загряваме фурната на 175 градуса.
В купа смесваме сухите съставки - брашното, захарта и подправките....
Руло с дулсе де лече
Намажете с дулсето де лече и завийте отново на руло.
Поръсете рулото с дулсе де лече с пудра захар и сервирайте....
Шоколадови къпкейкс с дулсе де лече
Шоколадовите къпкейкс с дулсе де лече са готови.
Адаптирано от сп. Меню...
Мелба със сос Дулсе де Лече
Сложете кутията кондензирано мляко да се вари в съд, покрита с вода. Варенето продължава около 4 часа, като през цялото време трябва да доливате вода, за да не остава непокрита.
След като мине четвъртия час, изключете...