Съвети при жлъчна криза

Съвети при жлъчна криза

Жлъчната криза е сред често срещаните проблеми, свързани с жлъчнокаменната болест, позната и като холелитиаза. При жлъчна криза се забранява консумация са тлъстите меса, риби и колбаси.

1

Жлъчен мехур

Жлъчен мехур - последните статии, подбрани публикаци и идеи. Информация на тема Жлъчен мехур от Ezine.bg. Списък на статиите за Жлъчен мехур. Online портал за здраве, мода, красота, дом, семейство и деца и Жлъчен мехур.
Жлъчен мехур - Симптоми при болна жлъчка

Симптоми при болна жлъчка

01.12.2013178665

Когато имаме болна жлъчка, това може да означава всички възможни болести на жлъчния мехур, жлъчните пътища и задстомашната жлеза. Те включват възпалителни и невъзпалителни, структурни и функционални, травматични и дегенеративни заболявания.

Жлъчен мехур - Причини за възпаление на жлъчката

Причини за възпаление на жлъчката

24.06.2013027278

Ако ли пък жлъчното възпаление е хронично, то болните имат редица храносмилателни смущения, като гадене, оригване, тежест след нахранване и непонасяне на тлъсти храни.

Жлъчен мехур - Симптоми при възпалена жлъчка

Симптоми при възпалена жлъчка

17.10.20120298270

Симптомите на възпалена жлъчка често се отбелязват с болка в горната част на корема. Възпаленият жлъчен мехур обикновено се причинява от жлъчни камъни в жлъчния мехур.

Жлъчен мехур - Високият холестерол разболява жлъчката

Високият холестерол разболява жлъчката

23.08.201203311

Жлъчните камъни са твърди формации, съставени от холестерол и пигментни вещества. Те се образуват на място в жлъчния мехур или в по-малките жлъчни пътища, разположени в черния дроб.