Наночастици погват артериалните плаки

Наночастици погват артериалните плаки

Един от ръководителите на изследването е Омид Фарохзад, който работи в Харвардския медицински институт. За първи път се използват наночастици за ограничаване на атеросклерозата при животни, разяснява специалистът.

1

Наночастици

Наночастици - най-новите теми, подбрани публикаци и съвети. Информация на тема Наночастици от Ezine.bg. Обзор на статиите за Наночастици. Български сайт за здраве, мода, красота, дом, родители и деца и Наночастици.
Наночастици - Умна желатинова капсула спасява от инсулт

Умна желатинова капсула спасява от инсулт

06.01.201501008

Новата революция в медицината е желатинова капсула, която е способна да спасява при инсулт. Тя е разработена от изследователи от университета в американския щат Илинойс.

Наночастици - Жена изобрети сутиен за стягане на гърдите

Жена изобрети сутиен за стягане на гърдите

15.05.201401491

36-годишната испанка Марисол Санчес Ходар, която е служителка на кметство в страната, създаде първия сутиен за овлажняване, тонизиране и стягане на гърдите.

Наночастици - Наносперматозоиди преборват безплодие

Наносперматозоиди преборват безплодие

21.11.201301799

Учените са намерили начин да прикрепят наночастици към сперматозоидите. Това откритие може да бъде използвано за диагностицирането на редки случаи на безплодие

Наночастици - Какво представлява нанокозметиката?

Какво представлява нанокозметиката?

11.09.201301616

Първите бръчки върху човешката кожа се появяват на 20-25-годишна възраст. Тогава започват процеси, които забавят синтеза на колаген и еластин. Нанокозметиката се появява като ефективен помощник в борбата с процесите на стареене.

Наночастици - Злато срещу менингит

Злато срещу менингит

16.08.201002061

Златото е успешно помощно средство в борбата с менингококовата инфекция. Наночастиците от благородния метал безпогрешно разпознават болестта при най-ранни симптоми.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни