Писането на ръка ни прави по-умни

Писането на ръка ни прави по-умни

В днешно време, когато мнозина предпочитат да работят на компютър, упражняването на ръкопис може да стане полезно за съхраняване на остротата на ума, казват невробиолози

1

Памет

Памет - актуални заглавия, избрани публикаци и съвети. Всичко за Памет от Ezine.bg. Преглед на статиите за Памет. Онлайн журнал за здравословен живот, красота, дом и градина, семейство и Памет.
Памет - Учените откриха как да намалят влиянието на възрастта върху паметта ни

Учените откриха как да намалят влиянието на възрастта върху паметта ни

06.05.20190168

Въздействието, което възрастта оказва върху работната памет, може да бъде намалено, чрез стимулация на определени зони в мозъка, която ще помогне да се повлияе на честотата на мозъчните вълни.

Памет - Храни и упражнения за по-добра памет

Храни и упражнения за по-добра памет

01.01.201901080

От значение за подобряване на паметта е добрият сън, почивката, разходките, а заедно с тях и физическата активност. Храната е основният двигател на мозъка, както и на паметта.

Памет - Как да подсилим паметта си?

Как да подсилим паметта си?

03.12.20180127

Ако все по-често паметта ви изневерява, е време да подобрите работата на мозъка си. Как да се случи това и как да подсилим паметта си?

Памет - Категорични знаци, че прекалявате с чашката

Категорични знаци, че прекалявате с чашката

29.09.201802597

Може би сте от хората, които след тежък ден си сипват по питие, за да разтоварят стреса и да забравят проблемите? Или пък от онези, които се веселят и пият коктейл след коктейл в HAPPY HOUR?

Памет - Неочакваните странични ефекти на диабета

Неочакваните странични ефекти на диабета

16.09.20180539

Когато чуем диабет, сме склонни да мислим за проблеми с производството на инсулин и регулирането на кръвната захар. Това обаче е само част от мълчаливото“ и коварно хронично заболяване

Памет - Ако паметта ви изневерява, прочетете това

Ако паметта ви изневерява, прочетете това

01.02.20180767

Ежедневно съвременните хора са буквално удавяни в море от информация. Социални мрежи, електронни медии, напрегнатият начин на живот кара всеки да изпитва затруднения с обработването и запомнянето на наученото. Как да запомним в такъв случай повече от всич

Памет - Пийте си на воля! Алкохолът подобрява паметта

Пийте си на воля! Алкохолът подобрява паметта

16.03.20170262

Умерените количества подобряват паметта – това последно разкритие успокои мнозина. Консумацията на спиртни напитки ни помага да запаметим подробностите около случили се инциденти.

Памет - Ето как технологията променя живота ни към по-лошо

Ето как технологията променя живота ни към по-лошо

18.12.20160621

С всеки изминал ден светът все повече и повече се дигитализира. Технологиите днес са неразделна част от живота ни, а човечеството вече е почти напълно зависимо от тях.

Памет - Навиците, с които затъпявате неусетно!

Навиците, с които затъпявате неусетно!

31.10.201602311

Има неща, които до голяма степен съсипват интелигентността ни. За да обърнем процеса и да си върнем остротата на ума, то трябва да ограничим някои от нещата, които несъзнателно правим всеки ден.

Памет - Маргаринът убива интелекта

Маргаринът убива интелекта

13.07.201601343

Маргаринът е продуктът, който убива интелекта. Той оказва пагубно въздействие на паметта особено при децата. Кога е изобретен маргарина.

Памет - Претоварените хора имат по-остър ум

Претоварените хора имат по-остър ум

21.05.20160118

Всеки ден сте претрупани от работа, а прибирайки се вкъщи, се оказва, че задълженията ви тепърва започват? Не се стресирайте. Радвайте се. Нови изследвания доказаха, че претоварените хора имат по-остър ум, помнят повече и имат с 65 процента по-малък шанс

Памет - Храните, които ни правят щастливи

Храните, които ни правят щастливи

14.05.201601301

Много е важно човек да запази позитивното си мислене и разбира се добрия апетит, за да поддържа добро настроение всеки ден.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни