Дружелюбност и разбиране впечатляват мъжете на първа среща

Дружелюбност и разбиране впечатляват мъжете на първа среща

При първия си разговор с една жена мъжете оценяват най-високо нейната дружелюбност, откритост и умението ѝ да съчувства, показва последното проучване на американски психолози.

1

Психолози

Психолози - най-новите заглавия, авторски публикаци и съвети. Практична информация за Психолози от Ezine.bg. Обзор на статиите за Психолози. Български сайт за здравословен живот, фитнес, дом и градина, родители и деца и Психолози.
Психолози - Новогодишните обещания, които не е невъзможно да спазите

Новогодишните обещания, които не е невъзможно да спазите

27.12.20160302

Голяма част от психолозите споделят, че много хора се чувстват потиснати заради новогодишните си обещания, тъй като в края на годината си казват, че не са постигнали замисленото през изминалите месеци.

Психолози - Признаци, подсказващи, че шефът се кани да ви уволни

Признаци, подсказващи, че шефът се кани да ви уволни

08.11.2016013996

Според психолозите съществуват няколко ключови признака в поведението на работодателя ви, които подсказват, че той възнамерява да ви уволни.

Психолози - Психология на старата любов – защо бившият още ни привлича

Психология на старата любов – защо бившият още ни привлича

07.11.201604363

Старата любов ръжда не хваща казва поговорката, но психолозите от друга страна предупреждават, че поставянето на отминалите връзки на въображаем пиедестал е нездравословно и може да ви нанесе емоционални щети.

Психолози - Кой тип интелигентност притежавате?

Кой тип интелигентност притежавате?

26.08.201601626

Съществуват различни стериотипи за интелигентност. Според американския психолог Хауърд Гарднър всъщност те са цели девет. Открийте кой тип интелигентност притежавате.

Психолози - Десет житейски истини според психолога Дейл Карнеги

Десет житейски истини според психолога Дейл Карнеги

15.08.20160332

Според психолога Дейл Карнеги, ако всеки ден спазваме няколко съвета, ще бъдем много по-щастливи и доволни от себе си, защото в тези съвети се крие тайната на успеха.

Психолози - Бърз тест: Разберете каква е вашата същност

Бърз тест: Разберете каква е вашата същност

26.03.201606901

Психолозите твърдят, че можем да разберем всичко за човек само по няколко простички действия. Те са разработили лесен тест, който се състои от наблюдението на четири дейности, които всеки от нас върши интуитивно всеки ден.

Психолози - Любовта ни кара да полудеем и да халюцинираме!

Любовта ни кара да полудеем и да халюцинираме!

11.02.201601150

Италиански психолози са успели да предизвикат силни халюцинации при влюбени, без да използват наркотици. Нужно е било само да гледат любимия си в очите за 10 минути в полутъмна стая.

Психолози - Даниела - момичето, което внася светлина

Даниела - момичето, което внася светлина

08.02.20160925

Затова днес ще ви разкажа за Даниела Червенакова, защото мисля, че светът трябва да чува имената на хората, които внасят мир в него. Пък и съм убедена, че ще я обикнете ако ми позволите да ви разкажа за нея.

Психолози - Четирите етапа от живота на всеки според психологията

Четирите етапа от живота на всеки според психологията

15.11.201501502

След детството си всеки един човек преминава през 4 основни жизнени цикъла. Те са разгледани и описани от най-известния ученик на Зигмунд Фройд – Карл Густав Юнг.

Психолози - Изпитани методи за премахване на негативните мисли

Изпитани методи за премахване на негативните мисли

04.10.201503873

Според изследвания на психолози, най-лесният вариант да се отървем от негативното мислене, е да запишем мислите си на лист. Самото излагане на мислите на хартия, ги прави по-малко разрушителни, обясняват специалистите.

Психолози - Еднообразието било тайната за щастлив брак

Еднообразието било тайната за щастлив брак

01.10.201502388

Противно на очакванията, че еднообразието е склонно да разруши и най-голямата любов, наскоро учени доказаха, че именно рутината е тайната за щастлив съвместен живот.

Психолози - Нова теория – интровертите са 4 типа

Нова теория – интровертите са 4 типа

06.07.20150940

Изследване на психолози от САЩ е на път да въведе нова теория в психологията. Специалистите са стигнали до заключението, че интровертните хора се делят на 4 типа.