Ezine.bg»Мрежата»Анонимен»Моите коментари
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Разликата във възрастта не е по-голям проблем от други различия. Напълно възможна е такава връзка, независимо кой от двамата е по-голям. Всяка връзка може да се провали и всяка любов да избледнее. Но когато човек я срещне трябва да се освободи от всички предразсъдъци и да я изживее, като се наслаждава на всеки ден, защото всичко на този свят е временно. При такава разлика има опасност да се оставиш той да доминира, което ще стане проблем след време. Много хубаво би било да продължиш образованието и развитието си, да добиеш сигурност и увереност в себе си, защото една връзка е успешна, когато двамата партньори са равностойни. Животът е шарен, а много хора са ограничени, други са просто лоши трети са незрели, някои за цял живот. Ако се опитваш да живееш по чужди правила, никога няма да угодиш на всички. Дори да сгрешиш, това ще са си твоите грешки и от тях ще излезеш по-силна и мъдра. Вариантът да не грешиш означава никога нищо да не опитваш, да живееш в страх и ограничения. Успех!
Анонимен коментира:
Съжалявам, ако ще те разочаровам, но ще ти кажа нещо, което ти подсъзнателно знаеш - той не те иска и няма никакво съмнение в това. Това, че той не ти звъни, не те извежда по собствена инициатива и дори не се е опитал да те целуне - направо крещи, че не те иска. Бях в подобно положение за кратко - един мъж, с който се срещах ми показваше бурно и недвусмислено, че ме желае, но все не намираше време за мен. Аз проявих разбиране за известно време, след което реших, че имам достойнство и, въпреки че не разбирах противоречивите сигнали, не можех да допусна да стоя в къщи и да чакам благоволението му да звънне. Скоро след това срещнах друг мъж, който ми показа, колко съм била права. Той ми се обаждаше всеки ден и то по няколко пъти и винаги имаше предложение какво да правим заедно или пък искаше аз да предложа нещо. В един момент се сетих, че съм забравила предишния и той също не се сети за мен доста дълго. Много е важно човек да има интереси, които да зависят само от него и никой друг - спорт, танци, музика, книги, кулинария, а може и нещо по екстремно - делтапланеризъм, мотоциклетизъм и още безброй възможности. Когато човек е запален по нещо, няма да стои в къщи обзет от самосъжаление, а освен, че се забавлява, ще срещне и други луди като него или, най-малкото, със същите интереси. За да си привлекателна, трябва да имаш излъчване - да изглеждаш(а най-добре да си) жизнерадостна, самоуверена, интересна - ще бъдеш, ако имаш истински интереси, а не да зависиш от мнението на околните. Мисълта ми е, че когато искаш нещо, понякога верният път е да му обърнеш гръб и да тръгнеш в друга посока - като в "Алиса в страната на чудесата" - когато срещна кралицата - вървейки към нея, тя се отдалечаваше, а когато се отказа и тръгна в обратна посока, тя се озова пред нея. Като малка не го разбрах и ми се стори доста шантаво. Чак след години някак изплува в съзнанието ми какво е имал предвид автора, когато точно така се случиха неща в живота ми. Пожелавам ти успех и знай, че както се възприемаш ти, така ще те приемат и околните.
Анонимен коментира:
Много точно казано! Браво! И заключението е вярно - най-важно е излъчването и държанието и другите изброени неща. Е, и малко късмет няма да навреди - пожелавам ви го, момичета!
Анонимен коментира:
Истина е, че силните и успели жени, дори да са красиви, плашат повечето мъже. Аз също се смятам за такава и в многото ми служебни контакти с мъже, те не ме свалят. Макар да ми показват, че ме харесват, се държат уважително към мен и обикновено се сприятелявам с много от тях. Ако искаш връзка или флирт, трябва да е извън служебната среда. Трудното е да намериш силен мъж, със самочувствие, който да не се плаши и освен това и той да иска това, което искаш и ти. Такива мъже обикновено са заети. За да те окуража, ще ти кажа, че аз намерих такъв, който също не е свободен, и може би понеже не го свалях, (един мъж винаги усеща това) отношенията ни се развиха отначало спокойно, а след това бурно, до пълна полуда. Срещнахме се без да се познаваме, по повод общ интерес. Трябва обаче, да си подготвена за усложнения. Пред нас сега стои въпросът дали да напуснем семействата си, като и двамата имаме дългогодишни бракове зад гърба си и ще нараним съпрузите си, които не го заслужават. Аз съвсем съзнателно, като теб, търсех флирт или вълнуваща безобидна и неангажираща връзка, която да разнообрази живота ми. Той е имал една връзка преди години с много тежка раздяла и съвсем съзнателно се е пазил и е избягвал емоционално обвързване. Това ти го казвам, за да знаеш, че играта не е безопасна и краят е неизвестен и може да е неочакван. От един момент нататък не ти контролираш играта, а тя теб. Все пак , усещането да си влюбен и всичко наоколо, макар и същото, да е коренно различно, си заслужава. Цветовете са по-ярки, въздухът ухае, музиката е писана специално за теб, обожанието в погледа насреща и пеперудите в стомаха - трудно е да се откаже човек от такова съвършенство. Пожелавам ти да намериш, каквото търсиш и да продължиш да го искаш, след като си го намерила!
Анонимен коментира:
Най-подходящата реакция в случая е била някоя безобидна шега. Всеки може да гледа п*рно, това е напълно нормално. Изобщо не виждам къде е проблема.
Анонимен коментира:
Не мога да си представя как може да живее човек с чувството за смазано достойнство. Има много случаи, когато е по-добре да си сам, отколкото с неподходящ човек до себе си. Твоят случай със сигурност е такъв. Направи се неустоимо красива, изглеждай уверена в себе си и се изнеси, докато го няма. Когато ти се обади, не давай никакви обяснения, просто му кажи, че така си решила и е окончателно. Със сигурност ще го изненадаш и заинтригуваш. В никакъв случай не сядай до телефона, чакайки го да ти се обади! Приеми, че си сложила край и това е! Още повече, ако не ти се обади, значи ужасно си закъсняла с изнасянето. Но никога не се връщай при този мъж. Той няма да се промени, не очаквай това от него. Отвори пространство в живота си за някой по-добър. Ако изглеждаш щастлива и уверена, ще привличаш хората като магнит. Не се хвърляй в нова връзка само за да докажеш нещо на някого. Изчакай правилния човек, като го срещнеш няма как да не разбереш или да сбъркаш. До тогава си намери хобита и забавления, които ти доставят удоволствие - музика, кино, книги , изучавай нещо - може да е виното или кулинария, може да е нещо шантаво - делтапланер или мотор - светът е пълен с безброй прекрасни предизвикателства и да им се наслаждаваме или отдадем зависи само от нас! Ако се запалиш по нещо, със сигурност ще срещнеш и други луди, които го харесват. Когато станеш такава, че самата ти да се харесваш, този мъж ще тича след теб и ще те моли да се върнеш при него, а ти с изненада ще установиш, че не го искаш и ще се чудиш какво си му харесала и защо си го търпяла. Ако изпаднеш в депресия, обаче, легнеш в къщи и започнеш да се тъпчеш с шоколад, не обвинявай никого за положението си. Може тайничко, но само за 1-2 дни! Успех, наслаждавай се на живота, той може да бъде наистина прекрасен и много неща зависят от теб!
Анонимен коментира:
Аз съм в същото положение, с тази разлика, че съм доста по-голяма и децата ми са почти отгледани. Освен това, съм сигурна, че с този мъж мога да изживея прекрасно своята зрялост и старини, сигурна съм , че той ме обича - направо ме обожава, аз също го обичам, което, доколкото разбирам, в твоя случай не е така. Преди да предприемеш сериозната стъпка да разрушиш семейството си, трябва да си сигурна, че това е мъжът за теб, че той ще се съгласи да отгледате заедно децата ти. Това допълнително ще усложни живота ти , а и не е много вероятно той да иска и да е готов за тази отговорност. Не си готова да го направиш и няма как да прецениш шансовете си, защото не си имала още връзка с него. Дори не знаеш той какво иска. Първо трябва да разбереш на какво е готов този мъж за теб. Не се разстройвай, но най-вероятно иска просто флирт. Много трудно е да срещнеш истинската любов и , вярвай , веднага ще я познаеш, без никакви колебания и съмнения. Докато не я срещнеш и не си напълно сигурна, не разрушавай това, което имаш. Приеми, че е възможно той да те подведе да развалиш семейството си, без да има сериозни намерения да се обвърже трайно с теб и да поеме отговорност. Още повече любовта трябва да е свободна, а не да е задължение. А всеки има нужда от любов и близост, която е много важна и която в твоя случай се е превърнала в общуване на битово ниво. Имаш право да търсиш любов, но бъди внимателна и дискретна и бъди подготвена, че това може да ти донесе сериозни проблеми и усложнения, които да влошат живота ти без да ти донесат това, което търсиш. А когато срещнеш правилния човек, няма да се колебаеш и да имаш нужда от съвети. Успех и бъди щастлива с това, което имаш, докато намериш това, което търсиш!
Анонимен коментира:
Аз бих могла да съм "другата жена" в тази история. И не знам дали си струва да поема цялата омраза, която вероятно ще се излее върху мен, като събирателен образ на "лошата", мръсницата" и други определения, които биха последвали. Но някак непълна ми изглежда дискусията без гледна точка и на другата страна. Аз също имам прекрасно семейство, деца и дългогодишен брак. Повече от 25 години не само не съм изневерявала, но дори не съм пожелавала друг мъж. Омъжих се за голямата си любов и имам прекрасен живот. От няколко години, обаче , вероятно съвсем нормално, чувствата ми охладняха или по-скоро се видоизмениха. Чувствам съпруга си като роднина, като брат и дори не ми хрумва да правя секс с него. И изведнъж, срещнах друг мъж, отношенията ни с който започнаха на шега, без намерение да прерастнат във връзка, дори не бяхме сигурни дали ще достигнат етап секс. Срещнахме се по повод общ интерес. И изведнъж, луда страст ни помете и нищо не можехме и не искахме да направим, за да я спрем. Оказа се, че имаме общи интереси и страсти, които задълбочиха отношенията ни и ги издигнаха до пълно съвършенство. Мъжът, когото срещнах, се е оженил твърде млад, без да е влюбен. Поел е отговорност за детето, което е създал. Изградил е здраво семейство, в което, заедно с жена му, са отгледали децата си. Те вече са големи, имат собствен живот и семейства. И сега, той срещна мен и животът ни сякаш започна отново. Цветовете са по-ярки, небето е по-синьо, музиката е вълшебна и т.н., знаете - пеперуди в стомаха и всичко, което е различно за влюбените. И всичко това, със зрялата любов на хора, които са"на попрището жизнено в средата" , а като сметна, най-вероятно даже сме я прехвърлили (средата). Не сме просто влюбени със сърцата си, а и целият ни разум се стреми един към друг. В един момент, когато видяхме, че нещата отиват на сериозно, се замислихме за партньорите си. Обединихме се около мнението, че не им отнемаме нищо, защото чувствата ни към тях не се бяха променили по никакъв начин. Ние изпитваме към тях същата обич и уважение, каквито изпитвахме и преди да се срещнем. Просто бяхме запълнили една огромна празнина в живота си, за която даже не подозирахме. Преди да се срещнем, всеки от нас си се смяташе за напълно щастлив. Та, по въпроса дали може да се гради щастие на гърба на чуждото нещастие. Не може да бъде поставен така опростенчески въпросът. Защото при всяко развитие ще има наранени. Питала съм се - ако решим да се пожертваме в името на това, да не нараним партньорите си, те ще бъдат ли щастливи, да ни гледат как гледаме безучастно с мъртъв поглед телевизия? Никога нищо вече няма да е каквото е било. Те биха ли приели да правим секс с тях, мислейки за друг? Този мъж, който е пожертвал младежките си години и началото на зрелостта си, в името на децата си, трябва ли да се откаже от любов и щастие в живота си, този път за да не нарани спътницата в живота си? Ако го направи, обаче, ще нарани мен... Ооо, май се унесох в писания. Твърде дълго стана. Спирам.