Ezine.bg»Мрежата»Антония Р.»Моите коментари
Антония Р.
Антония Р.
Джедай

Моите коментари

Антония Р. коментира:
Изглежда, че този човек е държан на каишка от майка си през целия си живот. Съветвам те да се консултираш с адвокат и да го съдиш за издръжка. Не го оставяй да се размине с отговорностите си на баща. В емоционален план само мога да си представя колко ти е тежко. Преценила си го грешно, но няма как да се върнеш назад, а и все пак очакваш детенце, за което трябва да се грижиш. Потърси някаква надомна работа и впрегни усилията си в това да си създадеш сигурност. Няма смисъл да се самосъжаляваш пред свършен факт, а се опитай да оправиш последствията.
Антония Р. коментира:
Разочарованията в любовта не са приятни, но е хубаво да приемаш, че винаги ще има хора, които те харесват и такива, които няма да те харесват без значение какво правиш за тях. В крайна сметка се стреми да се заобикаляш с хора, които те ценят заради теб самата, защото с тях ще се чувстваш подкрепяна и обичана, а не все едно си на изпит и може да те зарежат във всеки момент. Съветът ми е да не се стараеш за човек, който не се старае за теб. Ако искаш да промениш външния си вид, направи го за себе си и за здравето си. Премахни всички вредни храни, започни да се храниш по 3 пъти на ден и да спортуваш за свое самочувствие, а не за да се харесаш на някого.
Антония Р. коментира:
Хайде, по-спокойно. Помисли как наистина може да си решиш проблема, вместо да изпадаш в такива драми. Защо не попиташ дали има начин да наваксаш присъствията или да напишеш курсова работа например. Говори със самите преподавали и обясни положението. Може и да се посъветваш с тях. Успех!
Антония Р. коментира:
Това е вързаният човек :) Изображението не е излязло в пълния си вид.
Антония Р. коментира:
Хубаво, че си взела поука от бързите кредити. Но помисли и за цялото си отношение към парите. 6000 лева не е никак малка сума, защо са ти били толкова пари? Моят съвет е да се консултираш с някоя банка за потребителски кредит, с който да покриеш тези задължения. Там лихвата е по-малка, ще може да определиш месечната вноска и да дишаш по-спокойно. Докато това стане обаче, затягай коланите. Лиши се от някой неща, виж какво може да продадеш. И друго, защо криеш от близките си финансовите си проблеми? Те биха могли да ти помогнат - с пари или съвет. Не се прави на перфектна. Всеки човек среща трудности, а в нашата държава те най-често са в материално отношение. Бъди искрена с родителите си и помоли за разбиране, понеже вече си си научила урока и няма да позволиш това да се повтори. Не е нужно да си супергерой и да се справяш с всичко сама. Така ще полудееш от тревоги.
Антония Р. коментира:
Момиче, спри да се доказваш пред човек, който многократно ти е казвал, че не те харесва и те използва. Не може да накараш някой да се влюби е теб на сила. Колкото и да се стараеш да покриваш стандартите му, нищо няма да стане. Чувствата не зависят от това колко добре готвиш и как чистиш. Те просто се появяват. Щом ти е казал, че не иска да е с теб. Прояви достойнство, отлепи се от него, погрижи се за себе си и се забавлявай. Позволи си да срещнеш човек, който ще те обича каквато си, вместо да живееш да мъж, който те държи под казармен режим, а себе си е поставил на пиедестал. Това не е здравословна връзка.
Антония Р. коментира:
Разбирам те. Социализацията наистина ще е предизвикателство и зависи от това в колко голям град живее. Колкото по-малък е градът, толкова по-малки са шансовете да намери приятели, тъй като хората се впиват в определен бит и е невъзможно да ги извадиш от рутината. Но ако сте в голям град, има възможности. Мисля, че във фейсбук има група foreigners in sofia, която организира различни събития и свързва чужденци, които живеят в София. Ще му е по-лесно с хора, които не го съдят прибързано, а социалните мрежи могат да помогнат, защото, за съжаление, у нас тези хора не се срещат на улицата. Успех!
Антония Р. коментира:
Българите сме с доста големи предразсъдъци към външния вид, особено към хората с различна култура и раса. Ще се сблъсквате често с тези стереотипи, но както виждаш и от близките си, всеки може да промени мнението си. Хората, които наистина ви ценят ще бъдат до вас. Не е нужно да се бориш за нечие одобрение.
Антония Р. коментира:
Ти си твърде емоционален човек и те съветвам да изразяваш емоциите си, а не да бягаш от тях с помощта на хапчета. Говори за случилото се с приятели, с родителите си, започни да си водиш дневник и да описваш чувствата си, намери си хоби като танци, готвене и рисуване, действат терапевтично. Не си първото момиче с разбито сърце, но може да си вземеш урок от случилото се. Добре помисли къде си сгрешила в преценката си и за какво да внимаваш. Вдигни летвата за мъжете. От теб зависи.
Антония Р. коментира:
Самото момче ти е отговорило на въпроса, който задаваш тук. Не бъркай нормалното отношение от типа "Как си" с чувствата. Щом чувствата ви са несподелени, спри да дълбаеш и да търсиш причината, а го забрави,
Антония Р. коментира:
Явно е, че си много влюбена, но освен любовта трябва да вземеш и други неща предвид. Взимаш решение, което ще окаже трайни последствия в живота ти. Затова си помисли какво наистина искаш. Доколкото разбирам, ако дойдеш в България ще си изцяло зависима от това момче, защото нямаш дори основно образование и не можеш да си намериш добра работа. Готова ли си да се откажеш от мечтата си за психологията, от сигурността, която родителите ти са изградили? Тук не става въпрос само дали се обичате, а и готови ли сте да изтърпите последствията от жертвите, които ще направите. Лично за мен сте прекалено млади за подобен скок.
Антония Р. коментира:
Просто се спри. Твои приятели не са ли ти казвали как изглежда отстрани тази ситуация? Не знам на какво се дължи ниската ти самооценка, но хубаво да поработиш върху нея. Това, което аз забелязвам, е, че си склонна да идеализираш мъжете и след това падаш от високо. Преди да се обвързваш сериозно и да определяш кой е свестен и кой не е, си дай малко време да ги опознаеш, да провериш дали чувствата са взаимни. А ако не са, това не е краят на света. Създай си някакви критерии за човека до себе си и се опитай да ги покриваш. Иначе отново ще си в старите ситуации. А относно това момче, наистина няма смисъл да влагаш във взаимоотношения, от които нищо няма да излезе. Той не е показвал интерес към теб и преди, и сега. Само си разнообразява ежедневието с теб. Хубаво е, че си готова да подкрепяш човека до себе си, но най-добре е той да е правилният човек.
Антония Р. коментира:
Много въпроси си задаваш, но по-важното според мен е дали си с този мъж, защото го обичаш или защото те е страх да останеш сама. Дали сте заедно заради децата или защото те е страх да зарежеш всичко и да започнеш от начало? Колкото до останалото, не мога да ти кажа защо точно ти изневерява, но едва ли е свързано с теб и едва ли ще спре да го прави. Оставам с впечатлението, че живеете като в капан и нито един от двама ви не ви стиска да си тръгнете. От теб зависи дали ще си по-смелия човек.
Антония Р. коментира:
Струва ми се, че на това момче му се иска да доминира в отношенията ви и избира най-лесния начин - като използва слабостите ти срещу теб. Бъди по-уверена в себе си, защото мачът още не е свършил. Само на 17 години си и може да стигнеш много далеч, без значение каква от къща излизаш, дори това може да те стимулира още повече. Не се срамувай от семейството си и не се сравнявай с приятеля си. Според мен се нараняваш от думите му, защото се обвиняваш, че си израснала по начина, по който си израснала, но няма какво да променяш в миналото, можеш само да гледаш напред, а другият път, когато приятелят ти спомене бедното ти семейство, му кажи: Да, израснала съм в оскъдица и точно затова не искам повече да живея така.
Антония Р. коментира:
Паническото разстройството е най-ясният признак, че не живееш, както искаш, а както ти се налага. Препоръчвам ти книгата "Моята приятелка паническата атака", можеш да я намериш в книжарниците на Сиела, има я и в онлайн издание. Когато почувстваш пристъп на тревожност, започни да си поемаш дълбоко дъх и си пусни водена медитация, с която да се изключиш за момент. Но това са временни решения, ще се справиш с тревогите и паниката, когато елиминираш това, което ги провокира. Потърси психотерапевт, с когото да се консултираш.
Антония Р. коментира:
Тогава спрете да се критикувате - единият в липса на загриженост, а другият в меркантилност. Помогни му да състави месечен бюджет и да определи колко пари не му достигат на месец. След това помислете как може да запълните тази дупка - с още една работа, или като продаде нещо. Подкрепяй го само ако проявява отговорност към финансите си, а не лекомислие. Не му позволявай да ти вменява вина затова, че искаш проблема да се реши. Парите не са само вещи, които да гледаме на картинка, с тях си осигуряваме спокойствие, сигурност и свобода. С пари си купуваме дрехи, храна, плащаме си сметките, а в крайна сметка никой не е толкова духовен, за да ходи гладен и гол.
Антония Р. коментира:
Не го оставяй да ти вменява вина затова, че искаш да живееш спокойно. Във всяка сериозна връзка финансите в един момент стават проблем, но трябва тогава повечето двойки се обединяват и търсят решение. Парите са важни и всички сме донякаква степен меркантилни, защото не можем да живеем на въздух. Парите означават спокойствие, сигурност и свобода и ако приятелят ти не го разбира, то означава, че нямате еднакви приоритети.
Антония Р. коментира:
За мен не е страшен фактът, че приятелят ти е затруднен финансово, а фактът, че вместо да търси решение, търси кого да обвини - в случая теб. Това ми говори, че всеки път, щом е на ръба, ще си измива ръцете, вместо да признае, че се е оплел. Кажи му истината директно, кажи му, че има финансови проблеми и за момента не се справя с тях. Не може да подкрепяш човек, който е тръгнал към дъното. Подкрепа се дава само ако се стараеш. Неговият начин на мислене е, че като му трябват пари, ще иска заеми и не си дава сметка, че това не може да продължава вечно. Трябва да печели повече, отколкото да харчи, а не обратното, защото така все ще стига до кредити и ще дължи пари. Ако го обичаш, не му спестявайте истината, защото така не му правиш услуга. А по това дали ще се вземе в ръце, може да разбереш дали е човекът за теб.