Ezine.bg»Споделени Истории»Любовни връзки и истории»Помощ и съвет за любов с момче от друга религия

Помощ и съвет за любов с момче от друга религия

Помощ и съвет за любов с момче от друга религия
Здравейте!

Искам накратко да споделя историята си. Аз съм на 28 години и никога досега не съм изпитвала чувства към момче. Но от година насам изпитвам силни чувства към момче, което се държи много възпитано и нежно с мен, много е интелигентен, добър, работлив, не пие и не пуши, аз също не пия и не пуша, като и двамата сме малко саможиви и не обичаме да сме сред хора. Той е на 32.

Проблемът ми е, че аз съм християнка, а той е българо-мохамеданин. Сподели ми, че повече спазва и почита християнските празници, но за мен винаги има едно ''но'' и не знам какво да правя. Той има само майка, много добра жена, моите родители си отидоха от този свят, Бог да ги прости. Аз нямам братя и сестри, той също няма.

Аз искам да отида в по-голям град, защото тук в малкия не мога да работя това, което искам, свързано е с компютри. А той си има работа, преподава и няма да тръгне наникъде с мен.
Може би Бог ми дава знак, че няма да ни е добре заедно.

Не знам.

Ще съм благодарна за малко съвети и мнения.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (4)

Изпрати
Потребител#232666
Аз съм помакиня и съм била в твоята кожа само че с християнин. Какво да ти кажа като жена бих ти дала съвет да станеш малко егойстка и да не мислиш, нито за твоята любов, нито за семейството ти, а да седнеш и да помислиш дали ти самата си щастлива в твоята ситуацията и какво е най добре за теб. Защото, дори и да е помак, той все пак е мъж и 100%на мъж вяра да нямаш. А, иначе ще ти коства много психически и емоционални проблеми. Техните ще го дърпат на негова страна, твойте на тяхна страна. Всичко зависи той колко те обича и дали му стиска да държи на тебе и на любовта си. Но, ако пренебрегва твоята емоционална стабилност и поставя твойте чувства на заден план по добре бягай, аз до болница стигнах от такава любов.
12
0
Емил Грозданов
Ако така нареченият „проблем“ не е вече разрешен или отпаднал мога да дам и мнение и съвет.
Мнение: Твърде вероятно е идвамата да сте последователи съответно на „Християнството“ и „Исляма“ по традиция или по навик, както огромен брой българи (в случая се има предвид български граждани, без значение от етническата им принадлежност и/или самоопределение) В този смисъл и двамата не сте чак толкова вярващи и не самото вероизповедание би ви разделило. По-скоро има разлика помежду ви в отношението ви към цивилизацията, прогреса и урбанизацията.

Съвет: Ако имате възможност да прекарвате известно време заедно, постарайте се да си набавите надеждно копие на „Библията“ и „Корана“ и започнете да ги четете и обсъждате заедно. Това ще ви даде поглед върху ценностната система и разбиранията на всеки един от вас. Предупреждавам, че това ще отнем известно време, не очаквайте много бърз резултат!
1
4
Veliko Mitev
Veliko Mitev
01.10.2019 17:38
А няма ли вариант, в който сте заедно, чествате празниците и обичаите и на двете религии. Защо непременно трябва единият да си сменя религията заради другия. Живеем в съвременен свят, в който хората, съжителстват щастливо заедно независимо каква религия изповядват. Ако се обичате истински, религията не трябва да е пречка за вас.
1
8
Анонимен
Анонимен
22.09.2019 23:40
Здравей! Ако си православна християнка съветът ми е: да поговориш сериозно с него като му кажеш, че изключително много държиш на вярата си и би се омъжила( и венчала) само за човек, който също е православен християнин. Така ще имате едни и същи духовни и морални православни ценности (и в тях ще възпитате и децата си) - а това е много важно нещо за всеки брак.
Разбира се, много е важно това да му го обясниш тактично и с любов, а да не бъде казано като ултиматум!
Добре е също да поговориш за това и с православен свещеник.
Това мога да ти кажа по въпроса. Бог да те умъдри и благослови!
5
0
Потребител#236982
От авторката: Благодаря за мнението и съветите! Едва ли обаче има какво да се направи, защото аз и той сме отгледани и възпитани в различни семейства, с много различни разбирания и ценности. Пък и кога тепърва човек като него и на тези години ще се покръства примерно... а в душата си какъв ще е... това ще е просто едно смесване, което май не е нужно никому. Пък и аз ще се чувствам като предател.
Освен това, винаги аз се обаждам по телефона и аз показвам по някакъв начин заинтересованост от този човек. Той не ме търси и всички мили думи, които ми каза, са си само на приказки. Объркана е цялата тази работа.
6
0

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: