ezine.bg»Споделени Истории»Бременност»Изпаднах в ужас като видях резултата от теста за бременност

Изпаднах в ужас като видях резултата от теста за бременност

Изпаднах в ужас като видях резултата от теста за бременност
Искам да споделя с вас проблем, който за мене е много важен. Още по - важно, дори съдбоносно е решението, което трябва да взема.

Аз съм на 22 години и в момента уча в университет. Живея с момче, вече завършило висшето си образование. Имаме добри отношения и всичко е наред.

Но за моя зла участ забременях. Може би някой ще каже, че съм щастливка. Сега съм изпаднала в депресия. Не мога да взема решение. Дали трябва да направя аборт или не.

Мисля, че не ми е време още да се занимавам с дете. Искам да завърша, да имам добра работа и доходи и да мога да му осигуря всичко необходимо. Не ми се ще да споделям с майка ми и да я тревожа излишно.

А пък и решението трябва да бъде мое. Приятелят ми е по-склонен да го махна, отколкото да го родя. Зная за последиците от аборта, а пък ме е и много страх.

Моля ви, мили жени, дайте ми съвет. Какво бихте направили вие на мое място.

Помогнете ми да взема правилното решение.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (13)

Изпрати
Роксана
Роксана
06.10.2010 15:40
Здравей и от мен.
Ще ти разкажа и при мен как се случиха нещата. Аз също, като Ани забременях на 19 г. Учих втора година в университет, по същия начин си мислих, че не съм готова, че съм много малка.
Бъдещия ми съпруг също беше в шок и пред дилемата - да оставим ли бебето или не. Споделих с майка ми, колкото и да се страхувах от реакцията й. Разбира се, че ме посъветва да го задържа, още повече че се обичахме с бащата на детето.
Към днешна дата съм с две висши - икономика и педагогика и общо три деца, вторите са ни близнаци.
Това, че си бременна не означава, че живота ти е свършил, а по-скоро че започва едно ново начало за теб.
Убедила съм се, че няма нищо случайно на този свят.
Ако обичаш този мъж и си представяш бъдещето с него, не мисли повече над възможността да абортираш.
Животът е прекрасен. Бебчето ще те накара да повярваш в това.
Поздрави и успех.
0
0
bibi miro
bibi miro
06.10.2010 13:25
Здравейте. Вашата история ме впечатли и затова реших да Ви пиша. Съгласна съм с Вас, че не се чувствате готова, така е при повечето жени. Дори при мен самата, така е докато не дойде бебето и след това всичко се променя. Съгласна съм и с това, че се стараете да осигурите добро бъдеще за вашето дете. Така правят истинските хора, но много е важно да не вземате решението си сама, тъй като не сте си го направили сама. Важен е човека до вас, ако той Ви съветва да го махнете означава, че не го иска. Да не стане после: Ми аз ти казах да го махнеш. Все пак решението си е изцяло Ваше, но смятам, че е хубаво да споделите с майка си, тя би дала най-добър съвет. Успех желая. И бих се радвала, ако споделите решението си с нас. Любопитно ми е какво решение ще вземете.
0
0
Ani
Ani
06.10.2010 12:00
Ще ти разкажа моята история, дано с нея ти помогна. На 19 г. забремениах, тъкмо ме бияха приели в престижен университет, а и мъжът, с които излизах беше 16 г. по-голям от мен. Имах големи амбиции, които в един миг се изпариха. След дълго колебаене, реших да задържа детето, но и да не се отказвам от всичко друго. Към днешна дата имам син на 6 години, магистърска степен, хубава и високоплатена работа. И най-вече съпруг, който ме подкрепя и е с мене във всяко едно мое начинание през всичките тези години. Надявам се и за напред, все да е така.
Та според мене, мила много е важно човека до тебе да ти помага и да те разбира - да е правилния човек.

Желая ти Успех.
0
0

Рейтинг

3.4
Общо 5 гласували
5 1
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: