Ezine.bg»Споделени Истории»Моята Драма»Като куче за Нова година

Като куче за Нова година

Като куче за Нова година
Здравейте, напоследък често влизам в този сайт и не знам от къде да започна, защото дойде и моя ред да пиша . Привет от Банберк , Германия! Казвам се Надежда и аз съм поредната овца, която напусна България с мъжът ми. Поводът да пиша тук е , че съм изпаднала в тежко положение и съм ужасни депресирана и все си спомням за хубавите коледни дни в България.

Ако , някой е ходил за пръв път да работи в чужбина ще ме разбере. Дойдохме тук , с мъжът ми защото той си намери работа като тираджия към една фирма в която един негов съученик го уреди. Беше ни много трудно ! Два пъти сменяхме квартирата , а и аз видях голям зор , докато си намеря работа, добре че знаем малко немски , но успях да се хвана да чистя едно заведение.

Стъпихме си на краката едва след 1 година и успяхме да си намерим и хубава квартира, , , , но, винаги има едно , но. Дойде лятото и мъжът ми реши че трябва да се прибере да си почине , но в последствие разбрах че майка му е резервирала почивка за всички на морето.

Аз , му казах че не сме добре финансово да не си ходим, ама той не ме послуша и сега като сме отново в Германия и е пълна каша. Разбрахме че нямаме квартира, хазаина е дал нашата квартира на други за повече пари. Преместихме се в ужасна дупка, която е цялата в мухал. Оказа се че нямам работа и неговия график са намалили.

Парите ни стигат да не умрем от глад и да платим наема. Зле, ми е защото той ми каза че не се усмихвам. Как да се усмихвам? Не съм глезла, но как да се усмихвам като сме по зле от България. Някой тук ще ми каже ли , дали може да се усмихне при такова положение.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Коментари (21)

Изпрати
marilena
marilena
15.06.2016 18:59
Аз не мога да разбера,как заради твоят мъж ,мухльо ,ей така напущаш работата си и айде на морето,това са безотговорни действия.
Който работи в чужбина трябва да има дисциплина и търпение.
Имала си работа добре.
То отпуските се планират отдалече и се информират работодателите.
Доколкото разбрах,вие просто ей така сте си тръгнали да си почивате без да сте наясно какви ще бъдат последствията.
Връщайте си се в България при маминка , защото в чужбина се иска дупе и отговорност към работата.
Мухъл имало,ми ще има ,но после направи така ,че да няма,бори се.
Въобще обобщавам в тази история,че въобще не би трябвало да се публикува.
За мен ,това са поредните българи , които отново излагат нашата нация с типично българското недоразумение къде се намират и как трябва да се държат в чужда страна.
0
0
IsakRace
IsakRace
06.07.2015 19:19
Nqma koq date uvolni ako ti si predupredila RABOTODATELQ dori tova da e vqrno i nesi bila na cherno Ima koq da ti pomogne
0
0
rawa
rawa
01.07.2015 22:44
Много орязана история ми се вижда, ако е вярна сте си сбъднали европейската мечта така да се каже. Така и неразбрах къде е проблема. Имали сте отлична начална работа и език горе долу сте знаели. След почивката Драма. НЕ НЕ просто така не се постват нещата. Ок за да няма заблудени които ще пишат след мене. В България мъжът ви е получавал около 2000лв на месец, в Германия е относително, защото след 2006 след Полското фиаско нещата се промениха но да кажем до 3000лв. С вашата заплата със сигурност сте покривали разходите храна ток вода газ и тнт. Наема колко да е 1000лв. Следователно продължете ми мисълта, не искам да ви правя сметка но от поснатото ако мислите че нещата ще се подобрят, НЕ НЕ. Няма да дадат на мъжа ви повече от 3000лв единствения начин остава за вас да направите фирма и с повече характер да почиствате няколко обекта от 11 Евро на час с което ще си докарвате много добър доход, мисля че това е реалноста.
1
0
Петя
Петя
19.03.2015 19:46
Това, което пишете може да впечатли българи, които не са живяли зад граница.. Вие сте заминали, почти без да говорите езика и само с учредената работа на съпругът ви.. Избрали сте трудният път, но може не сте имали друг избор. Живея в чужбина от 15 години скоро ще станат. Не ми е било хич лесно, но се справих и сега живея добър и финансово осигурен живот. Познавам българи, които са били на доста по-кошмарно място от вашето, които са били на улицата и са били наистина бедстващи. Сега си имат прилични работи, положение и нужният конфорт.
Чужбина не е за всеки. Или стискаш зъби и се бориш. Или се прибираш... Изборите са два. Трябва само да знаете какво искате..Успех
7
1
антоанета
антоанета
11.03.2015 10:15
Чета историята тук и ми се вижда ужасно странна.Незнам,може би сте по на 18години,мама да ви определя кога да се записвате на море и като да си ходите у дома.Мисля си че сте някакви пиклювци,които нямат авторитет в семейството си ,и бягате по чужбина не защото ви е зле в България,а за да си огаждате на капризите.Мухала щеше да ти се струва като чист въздух,от Българския.
2
2
камил
камил
09.03.2015 02:23
Не ви вярвам като пишете,4e хазаина ви е дал квартирата на други хора,за повече пари. Вие просто сте се опитали да не плащате за периода който сте били в бг. Ако си бяхте платили наема нямаше да имате проблеми. Същото важи и за работоха,ако се бяхте уговорили с работодателите си също нямаше да имате проблеми.Относно"Като куче за Нова година" вие сте си виновни в чужбина като си намериш работа трябва да я опазиш,защото много българи и румънци могот да ВИ изместят за по малко пари. Вие пак ще изплувате, а в България ще затънете.Налягайте си парцалите и горе главата.
7
1
Аз
Аз
06.03.2015 21:15
И сте поредната овца, която е на пуснала България с мъжа Ви?! :-)
0
2
Даниела Маленкова
Даниела Маленкова
15.02.2015 00:57
госпожо,винаги съм се удивлявала на хората които обвиняват чужбина за всичко.а,тогава какво правите там?ако,не ви харесва.ако ви се работи в чужбина и хората ,също така и хиляда квартири да смените е част от ежедневието в това да живееш в друга държава.по скоро мисля че вашето решение на проблема е да смените мъжът до вас.от личен опит ви казвам да бягате с мръсна газ от такива болни мозъци.това наистина е болест.някои майки се управдават за действията си с това че много обичат синовете си,и обратно синовете се управдават с действията си че обичат майките си.прочетете в гоогле за едиповия синдром и че това е болесно състояние,което се изразява в скрито сексоално влечение към човек от семейството който е от срещуположния пол,най често майка -син ,или син -майка.и те винаги ще се управдават че се обичат и си липстват.ако не искате да потъвате,и да сте в това състояние сменете мъжа,защото тези мозъци са болни и като се замисля и вие също,защото не искате да видите реалния ви проблем какъв е.Чужбина не е проблемът ви,ако сте работна натура.
5
3
Edippp....
Edippp....
07.12.2015 05:16
malechkova,spored men ti si bolniq mozuk....vprochem ti si pulno kuku ma idiotko takava,kvi prostotii si nadraskala ma tupa krantava kravo takava!!!
3
0
Аз
Аз
14.02.2015 14:00
След като видях ника на жената, която пише веднага разбрах къде е целия проблем. Точка!
3
0
Лина
Лина
15.01.2015 00:22
Мисля, че реалният Ви проблем не е положението ви в Германия, а свекървата Ви, склонността, това, че не си знае мястото и влиянието и върху съпруга Ви. А иначе, да, и аз съм емигант, и разбирам за какво говорите, но с повече упорство ако не се предавате, пак ще изплувате. Дано да не може пак " свеки" да ви потопи отново...Натрийте носа на мъжа си, да му прилошава само като си помисли за майка си
5
2

Рейтинг

4.2
Общо гласували: 5
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка: